Laktos, kanske mjölkprotien allergiker!

Annons...
Slippa annonser?

Laktos, kanske mjölkprotien allergiker!

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    Laktos, kanske mjölkprotien allergiker!
Mikael Lundman    

Laktos, kanske mjölkprotien allergiker!


Hejsan, jag är lite rädd att jag är mjölkprotien allergisk. Jag har inte besökt någon doktor, dvs inte gjort någon undersökning. Men har varit ganska säker på att det är något kajko när man blandar i mjölk i min mage.

Har haft problem med laktos under en längre tid, 1år närmare bestämt. men börjar fundera på om det kanske är mjölkprotienet, då jag nästan alltid känner mig små dålig i magen.

Symptomer vid intag av laktos:
Väldigt orolig i magen, ont, gasig, lös i magen och svårt att äta.

när jag inte äter laktos, men laktosfria produkter som kan innehålla mjölkprotien får jag följande symptomer:

Smått oroligmage(absolut inte lika mkt som när ja äter laktos)
gasig, men inte ont i magen, därimot ett sorts sug, som om jag vore hungrig hela tiden.. även om jag ätit precis. känns som om man dragit ur en propp i badkaret och de bara sugs ner :S

vet inte om de sista kanske är någon magsjukdom jag kan ha, eller om det kan vara en skada efter för mycket intag av laktos tabletter, har hänt att jag tagit 4-6 sånna på en dag.
Dock speculerat i att dom inte borde vara farliga, då dom bara tillsätter ett ämne jag inte har i kroppen.

Hoppas någon kan, och orkar tyda detta. det är lite sent och jag fick bara en idee att ta mig upp ur sängen och skriva detta inlägg.

-Mikael, den rädde mjölkälskaren=/

Laktos, kanske mjölkprotien allergiker! 

Annons   
Gästkonto    
Hej! Jag är själv mjölkallergiker,alltså både mjölksocker och mjölkproteinet.Kände igen dina symptom genast och råder dig att utesluta alla mjölkprodukter. Ingen konst det lovar jag dig nu när det finns bl.a.Solhavre,Havregrädde, samt i mat.Det är värt ett försök och i mitt fall löste sig alla magproblem. Hoppas att jag kan vara till någon hjälp. Mvh SMikael Lundman    
Okej, tack för svaret. Jo det verkar ju som att det är något sånt.

Vet du/eller någon vad läkarna gör för något när de testar en för dessa allergier?
Jag har hört att man oftast bara blir hemskickad och tillsagd att testa vara ifrån mjölk ett tag. men det har jag ju redan testat fram och tillbaka.

fan va bitter jag blir av detta.. jaja, det är väl inget att göra åt..Gästkonto    
Hej igen!
När det gäller att få konstaterat mjölkallergi är det tyvärr ingen metod som är säker. Jag har bl.a.gjort en skraptest där man droppar mjölk på några ställen på handen. Ja det är lika sjukt som det låter för detta försök säger ju naturligtvis inte hur det ser ut i tarmen!! Nåväl min sk test gav som väntat ingen reaktion. Nej eftersom vi har denna allergi i släkten tog jag saken i egna händer. Alltså tog bort all mjölk helt och hållet. Som barn när jag inte visste om min allergi åt jag massor av ost och drack mjölk. Gick med snuvig näsa året runt och slem i halsen. Inte så kul att alltid gå med näsduk och få spotta slem för jämnan. Var hos massa specialister men ingen kunde hitta något fel. Hm tur att vi lever på 2000 talet när det är mer känt att mjölk inte bara är nyttigt utan tvärton kan ställa till med en massa obehag.
Ja numera är alla dessa obehag borta och det vet ju alla att mjölkprodukter är slemframkallande.
Oj det blev en hel roman men jag hoppas att du känner dig motiverad att testa 1 månad helt utan mjölk. så ska du få se på underverk Mvh S
Robyn Cecilia Adner    
Hej!
Mjölkprotein allergi kan mantesta genom dels pricktest och dels blodprov, men trots negativa resultat kan man ändå vara allergisk och tvärt om.
Om du är mjölkprotein allergiker så tar det tre veckor efter att du har fått i dig mjölkprotein iannan alal reaktioner är över och ytterligare tre veckor innan tarmen läkt av- så minst sex veckor utam mjölkprotein är ett måste för att få ett resultat.
Min man visade sig vara mjölkproteinallegiker då vi uteslöt mjölk i hushållet pga av våra barns allvarliga allergier mot just mjölk. Vi fick liksom det andra resultatet gratis, han är bara testad positivt för laktos tidigare, men att ta bort laktosen löste inte problemet, så på sätt och vis är vi väl tacksamma för våra barns allergier, de gav min man et helt annat liv!
REaktionerna på hur man mår om man är allergisk mot ett ämnen vareira med individen, så bara för att du har de här symptomen och ingen annan har dem betyder det inte att du inte är allergisk och tvärt om. Ta kontakt med en allergolog för utredning och dietist för råd om kosthållning- det finns kanonbra och goda alternativ till mjölk och grädde numera!
MVH Cicci i det numera mjölk, ägg, säd och baljväxtfria hemmet!
Gästkonto    
Jag hade för tre år sen magkatarr som slutade i ett lindrigt magsår. Samma sak året efterås.
Efter det har jag stora problem med maten.Speciellt mjölk och vete.
Fick göra laktos och gluten intolerans test vilket laktos visade positivt. Så har ätit laktosfritt i 2 år.

I höstas förvärrades mina magsymptom, typ de du har.
Tester gjordes på nytt, jag är inte längre laktos intolerans.Även andra tester gjordes för att se vilka allergier jag har.

Det hela slutade med att det visade sig att jag har mag och tarm sjukdomen IBS (irretable bowel syndrome). En slags kronisk tarm infektion.
Denna gör att jag reagerar olika på mat från dag till dag.
Äter dock inolaxol som hjälper lite grann. Men symptomen finns kvar, jämt magknip, illamående, diarre och även ibland kräkningar.
Läkaren ställer sällan IBS, och de tänkte inte på det förrän jag sa det heller.
Men jag hade rätt symptom, oförklarliga "allergi" reaktioner på mat, diarre/förstoppning, kräkningar osv.

Så ibland är en reaktion inte en allergi, det kan vara en sjukdom.
jag har snabbt fått vänja mig vid att jag kommer få dras med att ha diarre o mag knip nästan varje dag.
Alexander    
Jag har antikroppar mot mjölkprotein 0.6% det är inte så jag blir jättesjuk av att dricka mjölk. Jag avstår att dricka mjölk och äta ost eftersom det ger mig svår migrän och opiodia effekt i hjärnan. Men ni måste väl veta att mjölkprodukter korsreagerar med gluten och ger samma symptom läckande tarm osv. Folk tror dom är laktosintolerant så går man över att börja med laktosfritt och sen hjälper inte det eftersom laktosfria produkter är tillsätt med Karragenan e407 som skapar tarmstörningar, tarminflammation, magsår så är man i en ond cirkel igen till slut om man fortsätter äta karragenan kan det gå så långt att man måste kapa en del av tarmen och få gå med en påse på magen.

Skrevs för 15 dagar sedan

Alexander    
Och när man väl fått en läckande tarm av Karragenan, Guarkärnmjöl, Citronsyran så händer det att din tarm blir läckande tarm. Då blir man sekundär laktosintolerant å då tål man inte vanliga mejeriprodukter igen. Varje gång jag fått i mig Karragenan el Guarkärnmjöl har jag kräks i massor. Eftersom dessa två är tarmstörande och skapar till slut magsår. Karragenan finns i vispgrädde 36% och i glass, yoghurt, laktosfritt. Köp alltid 40% grädde om du vill vara på säkra sidan. Livsmedelsverket vill ju försätta med Karragenan och Guarkärnmjöl och även Citronsyra som är gjort på Aspergillus Niger svartmögel svamp som jag reagerar på eftersom jag är allergisk mot mögel. Även ystenzym i ost innehåller svartmögel svamp Aspergillus Oryzae. Kan inte vara så gott att få i sig svartmögel. Av laktos blir jag förstoppad får gaser m.m av mjölkprotein får jag slem i halsen och harklar o hostar. Så fort jag slutar med mejeriprodukter så försvinner ledvärk, hostan. Varför tål man inte proteinet? Ja eftersom dagens kor har beta Kasein a1 varför man inte tål det så skulle betyda att en med mjölkprotein allergi skulle tåla UHT mjölk bättre. Och även mjölk från fjällko, jerseyko, get och får eftersom det är beta Kasein a2. Jag dricker hellre getmjölk med a2 protein funkar bättre för mig. Komjölk är endast till för kons kalv inte människor. Vi människor är det enda däggdjur som dricker mjölk från andra djur. Inte ens andra däggdjur dricker mjölk från andra däggdjur i vuxen ålder. Köp istället rismjölk, kokosmjölk, havremjölk dom är oftast berikade med kalcium, b12, d-vitamin. Homogeniserad mjölk är det värsta som finns. Köp istället opastöriserad mjölk direkt från bonden. Annars finns lantmjölk att köpa. Getmjölk är bättre med A2 protein ett bättre protein än A1 som är i Komjölk som skapar inflammationer och läckande tarm. Komjölk är inte nyttigt. Om det gav då bra benstomme hur kommer det sig att man lider av benskörhet då. Det som ska ge så friska ben och skelett. Testa UHT mjölk eller getmjölk, annars köp havre,ris,kokosmjölk. Jag tål UHT mjölk och har antikroppar mot mjölkprotein. Olympus Getmjölk UHT finns på coop, ica

Skrevs för 15 dagar sedan

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
Inga inlägg skrivna ännu. Skriv gärna det första :)
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2020 (21 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade