Hjälp, kladdigt bröd:(

Hjälp, kladdigt bröd:(

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Bakning ››
Av    Hjälp, kladdigt bröd:(
martina kjellgren    

Hjälp, kladdigt bröd:(


att baka gluten fritt är ganska nytt för mig, har tröttnat på bröden på mjölpaketen. Men i pricip alla försök till att baka matbröd nu har hamnat i sopkorgen. tex mitt försök till frukost bullar, degen jäser fint osv med vid gräddningen pyser de ihop och blir kladdigt, trådigt och segt inuti. Har testat att grädda bröden olika länge och så men bli samma sak. Någon som tror sig veta vad jag gör fel? Några handfasta tips på typiska nybörjar misstag är åxå välkommet:)

Hjälp, kladdigt bröd:( 

Annons   
Robyn Cecilia Adner    
Haj Martina!
Mina erfarenheter är att degen blir bäst om den dels får kalljäsa och dessutom jäsa två gånger. Prova att göra degen av kallvätska och låt jäsa inplastad i kylen över natten. Tryck sedan ner den på morgonen, häll upp i formen, muffinsformar eller likande och låt jäsa i rumstemperatur igen. Baka av enligt anvisningarna- det har funkat bäst för mig i alla fall! Lycka till MVH Cicci




Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2019 (20 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade