Laktostest på apoteket!?

Laktostest på apoteket!?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    Laktostest på apoteket!?
  Gäst K
(Gästkonto)
   

Laktostest på apoteket!?


Vet någon om laktostestet man kan köpa på apoteket kan visa fel?!!
Jag uteslöt all laktos och blev bättre än jag varit i hela mitt liv, och satte all min tilltro till att jag var laktosintolerant, men jag ville ju ha BEVIS och gjorde ett sånt test man kan skicka till ett labb, kostnad 250 spänn.
Fick svaret att jag INTE var laktosintolerant!
Fan rent ut sagt, för jag ville ju få svart på vitt. Nu vet jag inte hur jag ska äta, har slarvat med allt... Suck!
Är det nån mer än jag som vill ha bevis innan man vågar lita på sej själv?
Läkaren på sjukhuset säger bara att man inte gör laktostester längre, utan att jag får prova själv.

Glad för svar och respons!

Annika

Laktostest på apoteket!?  skrevs mars 2008

  Sabina    
Inga allergitester är 100 procentiga och dom tenderar att visa olika allergier på mig varje gång jag gör dem. Så det enda jag litar på är min kropp, det den reagerar på tål jag inte. Tycker du ska undvika laktos om du mår dåligt av det och inte stirra dig blind på testresultat.

Skrevs mars 2008

  Ingela    
Hej! Ville bara ge dig ett råd, tro inte på testet för dom är inte tillförlitliga, man kan inte testa lactosen till 100% utan man måste ändå utesluta mjölkprodukter ur kosten för att veta. Sättet att få reda på detta är samma nu som för 20 år sedan å jag tror inte att dom kan få fram ett 100% tillförlitligt test som passar alla. Testa själv är bästa sättet. Hoppas allt går bra å lycka till. Mvh Ingela

Skrevs mars 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Jag köpte det laktostestet man skickar till ett labb och får söka svar via en kod på nätet sen. Trodde att det var en ny testmetod.
De säger att det är 99 % säkerhet.


Skrevs mars 2008

  Tanja    
Hej!
Laktosintoleranstestet som säljs på apoteket är relativt säkert, saliv testas och analyseras. Fast vad många tyckt glömma bort är att det är vanligt med en ospecifik mjölkallaergi, d v s man får symtom från magen men det varken mjölkallergi som kan påvisas med procktest eller blodprov, eller laktosintolerans. Det enda metoden att påvisa denna typ av överkänslighet, verkar hittils vara dubbel-blind-provokation på allergimottagning. Men blir man mycket bättre av att utesluta mjölk/laktos ur sin kost är det ju både enklare och billigare än en provokation. Men visst kan man bli less när man aldrig får något riktigt säkert svar!!!


Skrevs mars 2008

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade