Allmäna tips för en nybliven laktosintollerant!

Allmäna tips för en nybliven laktosintollerant!

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    Allmäna tips för en nybliven laktosintollerant!
  Maria    

Allmäna tips för en nybliven laktosintollerant!


Hej!


Jag har haft starka födoämnesallergier sedan barnsben, framför allt i form av ägg, men även ett dussintal andra saker.

Nu är det så att min pojkvän helt nyligen upptäckte att han är laktosintollerant. Jag är jätte van att hitta lösningar på äggfria produkter, men är helt ny inför detta område och skulle behöva allmäna tips så som:


alternativ på smör till bakning,
smör i spagettin,
ost (han är helt förälskad i ost)
osv.
Bästa laktosfria mejeriprodukterna etc.

Hör gärna av er med alla tips och råd ni kan tänkas ha. Observera att det måste vara äggfritt :)

Allmäna tips för en nybliven laktosintollerant!  skrevs april 2008

  Helle    
Beroende på hurpass laktosintolerant han är så finns det ju en uppsjö av produkter nuförtiden. Och särskilt för laktosintoleranta har marknaden exploderat. Hårt lagrad ost har jag fått veta har väldigt lite eller ingen laktos i sig. Det finns både laktosfritt och låglaktossmör och margarin och naturligtvis helt mjölkfritt-funkar både på spagettin och i bakning.
Jag som är både mjölkproteinallergiker och laktosintolerant kan inte ge så mkt tips om bästa laktosfria produkterna eftersom dem inte är mjölkfria, men det finns en stor marknad därute. Har inte lokalbutiken produkterna så be dem köpa in! Affärer brukar oftast vara måna om att behålla sina kunder.
En del som är väldigt laktosintoleranta som jag själv och en av mina bästa vänner klarar inte ens av den där pyttelilla mängden laktos som är i medicin. Kan vara bra att veta om eftersom många läkare verkar helt omedvetna om att man kan vara så känslig för laktos.


Skrevs maj 2008

  Hanna    
Hej!
Jag kan rekommendera Valios produkter. Deras laktosfria mjölk tycker jag är den laktosfria mjölk som smakar som vanlig mjölk (andra märkens mjölk smakar sötare).


Skrevs maj 2008

  victoria    
nu slipper ni laktosintolerans-krånglet!

Det har kommit en tablett till Sverige som funnits utomlands i flera år som gör att man kan leva och äta som vanligt. Man tar 1 enda tablett på morgonen, och sen kan man äta vanliga mjölkprodukter hela dagen, utan att äta laktasenzymer-tabletter innan mjölkintag.

Jag har ätit den i 2 månader nu, och nu tänker jag inte ens på att jag är laktosintolerant. jag tar bara 1 tablett på morgonen, och sen är allt som vanligt igen. Underbart!
Den innehåller bara naturliga ämnen, och det är en nyttig bakerie som bryter ner mjölksockret mycket effektivare än laktasenzymer, och det är därför man bara behöver äta en enda tablett på morgonen. så glöm att som har att göra med laktosfria produkter att göra, nu kan du äta som vanligt!

gå in på www.prolaktas.se och beställ ett provpaket. nu är det slut med svindyra laktosfria produkter, nu kan du leva som en vanlig människa igen!

Skrevs oktober 2009

  Kari    
De flesta laktosintoleranta kan äta ost som lagrats i mer än 3 månader. Smör går också för de flesta, men det finns laktosfritt smör och mjölkfritt margarin om han är väldigt känslig.

Skrevs maj 2010

  Frida    
Man behöver inte hitta speciallösningar längre. Man tar bara en kapsel prolaktas varje morgon och så fortsätter man äta laktos som tidigare.

Jag vet att det fungerar eftersom jag själv testat det och rekommenderat det till min mamma och en kompis som det också fungerar för.

Det finns till och med en facebook grupp med människor som älskar de här tabletterna. Man tror att det är för bra för att vara sant, tills man testar själv.

Tabletterna går att köpa på vilket apotek som helst. Men alla har inte i lager, så man kan behöva beställa.

http://www.apoteket.se/privatpersoner/common/search.aspx?q=prolaktas

Lycka till!

/Frida (Gluten- och laktosintolerant, äggallergiker)

Skrevs juni 2010

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicICA sandwiich tomat o mozarella nydietist011,9 timmar
New TopicGlutenfria Snacks nyKristina01 dagar
New TopicMarabou mandel/vete/nöttedietist011 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade