Ammar och är känslig

Ammar och är känslig

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    Ammar och är känslig
  Madelene    

Ammar och är känslig


Hej!

Jag är riktigt ny med allt detta med som har med allergier att göra. Så jag hoppas på lite hjälp. Har hållt på med detta i ca 11 veckor.

Jag har en son som är 14 veckor och när han var 3 veckor så slutade jag helt med laktos för jag hade läst/hört (kommer inte ihåg) att det kunde underlätta för han hade väldigt ont i magen och var jätte ledsen hela tiden. Efter det så har det blivit kanon bra efter jag slutade med allt som hade med laktos att göra.

Vad bör jag tänka på? Finns det några såna här fina fällor som jag kan gå på. Jag läser på alla innehållsförteckningar. vegetabiliskt smör är det någon laktos i det? Skummjölk?

Jag helammar så jag måste tänka helt på vad jag äter men behöver verkligen hjälp. Har sett recept och tips det kommer jag helt klart använda mig av.

Tack på förhand.

Ammar och är känslig  skrevs juni 2008

  Kim    
Skummjölk är det laktos i. Kolla etfer mjölksocker, vassle (gör jag iaf), laktos, skummjölkspulver.

Äkta smör är det så gott som inget laktos i. Margarin däremot, men det finns laktosfri, mildas flytande margarin innehåller inget heller. Lagrad ost är det extremt små mängder laktos i. Finns de som reagerar på
ost ändå, men de är få.

Tänk på maten när du äter ute. jag vet att jag åt plankstek en gång och fick sjukt ont i mage, för det var pulvermos, som det är stora mängder i.

Annars kan du gå efter, ju fetare produkt desto mindre laktos.

Tänk på att choklad är det stora mängder laktos i! Det var så jag upptäckte min intolerans. Men i mörk choklad finns det inget.

Lycka till.
Kolla in laktoshyllan vid mejeriprodukterna, finns ganska bra utbud nu.

Skrevs juni 2008

  Madelene    
Okej, tusen tack. Förklarar varför att sonen haft det jobbigt vissa dagar när man har trott och stått och läst som bara den men så har man missat något litet.

Skrevs juni 2008

  sandra    
Ett litet tips...när du läser innehålls förteckningar så står det ibland mjölksyra och då kan man såklart tro att det är laktos i. Men det är det inte.

Skrevs juni 2008

  Linda    
Oftast ät det mjölkproteinet bebisar reagerar på vilket gör att man inte kan äta laktosprodukter, en liten tanke bara om din son får besvär med magen igen

Skrevs juni 2008

  Linda    
alltså då måste man utesluta allt med mjölk i även laktosfria produkter och använda tex havremjölk, mjölkfritt margarin osv, läs på om mjölkproteinallergi, här är en bra sida också http://www.mjolkfri.com/vaga-bjuda-mjolkfritt/7/mjolklistan/

Skrevs juni 2008

  Madelene    
Åh tusen tack för alla tips. Då ska jag låta bli laktosfria och köra på havre istället, bättre att göra det fast det verkar gå ganska bra. Dock har han haft nu i några dagar väldigt jobbiga dagar, vet inte om det är magen lr vad det är. Men värt att testa det. Vågar man dricka den här alpro soja mjölken lr bör man undvika den också? Vilket märke bör man gå på? Vilken nybörjare jag känner mig som.

Åh jag är så tacksam för all hjälp.

Skrevs juni 2008

  Yvonne    
Alla har vi vart nybörjare nån gång och det är varandra man lär sig. Nä strunta i sojaprodukterna. Det kan tyvärr framkalla sojaallergi om man äter det. Vi fick sojavälling på recept på vårdcentralen åt vår son och allergin kom som ett brev på posten. dock sa dietisten att man kan äta sojalecitin vilket finns i väldigt mycket för där är proteinet borttaget. Lycka till med allt

Skrevs juli 2008

  victoria    
nu slipper ni laktosintolerans-krånglet!

Det har kommit en tablett till Sverige som funnits utomlands i flera år som gör att man kan leva och äta som vanligt. Man tar 1 enda tablett på morgonen, och sen kan man äta vanliga mjölkprodukter hela dagen, utan att äta laktasenzymer-tabletter innan mjölkintag.

Jag har ätit den i 2 månader nu, och nu tänker jag inte ens på att jag är laktosintolerant. jag tar bara 1 tablett på morgonen, och sen är allt som vanligt igen. Underbart!
Den innehåller bara naturliga ämnen, och det är en nyttig bakerie som bryter ner mjölksockret mycket effektivare än laktasenzymer, och det är därför man bara behöver äta en enda tablett på morgonen. så glöm att som har att göra med laktosfria produkter att göra, nu kan du äta som vanligt!

gå in på www.prolaktas.se och beställ ett provpaket. nu är det slut med svindyra laktosfria produkter, nu kan du leva som en vanlig människa igen!

Skrevs oktober 2009

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
Inga inlägg skrivna ännu. Skriv gärna det första :)
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade