Testa för laktosintolerans

Testa för laktosintolerans

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    Testa för laktosintolerans
  Martina    

Testa för laktosintolerans


Hej!
Jag har gluten sen födseln, men nu det senare (är 19år) mår jag illa varje dag. Igår åt jag chokladpudding=mycket mjölk och har haft kramp i magen och spytt och haft diarre hela natten. Jag är uppvuxen på bondgård och har alltid druckit massa mjölk och inte mått dåligt men nu går det inte en måltid utan att jag mår illa.
Jag undrar hur man testar sig för laktos/allergi, är det något blodprov eller hur är det?

Testa för laktosintolerans  skrevs november 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej Martina! Är också gluten.. har dock inte varit det så länge.. ca 1 år.. Du kan testa dig för laktos på läkarstationen, det gjorde iaf jag.. tålde mjölk! men sen så sa dietisten att man skulle utesluta det då tarmen behövde läka när man är "nybliven" gluten.. Beställ tid! Lycka till/Lars

Skrevs november 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Glömde skriva att det är ett blodprov som du får svar på med en gång../Lars

Skrevs november 2008

  Martina    
Så det är bara ett enkelt blodprov, då kanske det är lika bra att testa. Har också hört det där med nybliven gluten, men jag har ju haft gluten i 18 år :)

Skrevs november 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Japp då har jag ätig gott i fler år än dig då. Kanske ändå bäst att inte veta vad man går miste om.. saknar allt så fruktansvärt mycket... så jobbigt detta.. har inte kommit över det ännu.. men det går iaf bra.. ha det bra!/Lars

Skrevs november 2008

  Martina    
Jag ser det som att jag hade tur som upptäckte de så tidigt eftersom jag inte har någon aning om hur t.ex. bröd smakar.
Känner en 11 årig tjej som precis fått sin gluten diagnos, henne tycker jag betydligt mer synd om än mig själv.
Men om man skulle få laktosintolerans nu skulle de inte va lätt, sitter och funderar på vad man äter om man både har gluten och laktos.


Skrevs november 2008

  Catarina    
Min tjej är femton och hennes celiaki upptäcktes för tre år sen. För ett år sen fick vi utesluta laktos också, då hon fortfarande var väldigt dålig. Det är inga problem, då det finns så många laktosfria produkter i handeln idag. Jag lagar samma mat till hela familjen och den smakar precis som vanlig mat.

Skrevs november 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Martina- Hej igen.. det var det minst jobbiga det där med laktosen.. finns massor av laktosfria produkter.. valios mjölk som ett tipps, smakar som vanligt.. sen finns det tabletter man kan ta i förebyggande syft om man äter ute, något med mjölk i. Men du kanske inte är intollerant mot mjölk... får se efter provet då... good luck!/Lars

Skrevs november 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
HejMartina!

Jag vill bara ge ett tips som har hjälpt hela min familj. Nämligen att utesluta ALLA MJÖLKPRODUKTER alltså både mjölksocker och mjölkprotein. Laktosen kan dom kanske se i blodprov men när det gäller proteinet är det bara avhållsamhet som gäller. Idag är det inga som helst problem när vi har den underbara "havremjölken" det finns ju också "i mat" som ersätter gräddet. När det gäller glass har jag en underbar favorit Chokladpinnar med vaniljglass Tofu ligger 12 i ett paket mums mums.
Kände att jag kanske kan tipsa med något klokt eftersom både min mamma, jag och mina döttrar har detta.
Mvh En mjölk och äggallergiker(lycka till)

Skrevs november 2008

  t0tta    
Även om tråden är sen stenåldern, måste jag ändå kommentera för folk som inte vet och kanske undrar.. Jo, man testar mjölkproteinallergi genom blodprov. Man kan kolla gluten, laktos och protein på samma gång.

Skrevs november 2010

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicMarabou mandel/vete/nötte nydietist05 dagar
New TopicSanta Maria tex mex dip ostriskLouise110 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade