Omvandling

Annons...
Slippa annonser?

Omvandling

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Bakning ››
Av    Omvandling
Mari Galabov    

Omvandling


Hej,
Är det någon som vet hur man går tillväga om man vill omvandla ett recept med vetemjöl till glutenfritt. Hur mycket motsvarar 1dl vetemjöl i glutenfri mix?

Tacksam för hjälp!

Omvandling  skrevs oktober 2002

Annons   
Nina Åström    
Hej!
Jag vet inte någon direkt omvandling. Men när jag bakar kakor (vissa sorter går dock inte lika bra) och sockerkaka/rulltårta m.m byter jag bara rakt av. Brukar funka helt ok. Dock funkar det nog inte till bröd. Men det finns å andra sidan några jättebra recept på bröd under recept o tips! Enkla att baka.
Kram/Nina


Skrevs november 2002

Micke Strömdahl    
Min sambo som bakar det mesta hos oss, tycker att upp till ca 4 dl mjöl går att byta rakt av. Hon brukar på välkända recept se om smeten ser ungefär likadan ut som om hon använt vanligt mjöl. Lycka till!

Skrevs februari 2003

Christina Martinsson    
Hej! Jag brukar också byta rakt av vad det gäller mängden mjöl på typ muffins/sockerkaka eller liknande "rinnande"varianter i formar. Vad det gäller bröd kan det vara lite lurigare men mitt tips är att alltid använda husk (psylliumskal) i degen. Husken måste dra i degvätskan i 10 minuter innan man häller i mjölet och degen ska arbetas i minst 10 minuter . Jag använder aldrig mått numera utan går efter att det precis släpper degbunkens kanter eller straxt innan, för annars blir brödet torrt. Saftigare bröd får man om man stoppar i solrosfrön och/eller russin. Hoppas mina tips har hjälpt dig (=

Skrevs februari 2004

Annelie Norén    
Vad tycker du?

Skrevs oktober 2013

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicGlutenfri mjölblandningCarina09 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade