Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Bakning ››
Av | Omvandling | |
Mari | OmvandlingHej, Är det någon som vet hur man går tillväga om man vill omvandla ett recept med vetemjöl till glutenfritt. Hur mycket motsvarar 1dl vetemjöl i glutenfri mix? Tacksam för hjälp! |
|
Nina | Hej! Jag vet inte någon direkt omvandling. Men när jag bakar kakor (vissa sorter går dock inte lika bra) och sockerkaka/rulltårta m.m byter jag bara rakt av. Brukar funka helt ok. Dock funkar det nog inte till bröd. Men det finns å andra sidan några jättebra recept på bröd under recept o tips! Enkla att baka. Kram/Nina Skrevs november 2002 | |
Micke | Min sambo som bakar det mesta hos oss, tycker att upp till ca 4 dl mjöl går att byta rakt av. Hon brukar på välkända recept se om smeten ser ungefär likadan ut som om hon använt vanligt mjöl. Lycka till! Skrevs februari 2003 | |
Christina | Hej! Jag brukar också byta rakt av vad det gäller mängden mjöl på typ muffins/sockerkaka eller liknande "rinnande"varianter i formar. Vad det gäller bröd kan det vara lite lurigare men mitt tips är att alltid använda husk (psylliumskal) i degen. Husken måste dra i degvätskan i 10 minuter innan man häller i mjölet och degen ska arbetas i minst 10 minuter . Jag använder aldrig mått numera utan går efter att det precis släpper degbunkens kanter eller straxt innan, för annars blir brödet torrt. Saftigare bröd får man om man stoppar i solrosfrön och/eller russin. Hoppas mina tips har hjälpt dig (= Skrevs februari 2004 | |
Annelie | Vad tycker du? Skrevs oktober 2013 | |
|