Omvandling

Omvandling

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Bakning ››
Av    Omvandling
Mari Galabov    

Omvandling


Hej,
Är det någon som vet hur man går tillväga om man vill omvandla ett recept med vetemjöl till glutenfritt. Hur mycket motsvarar 1dl vetemjöl i glutenfri mix?

Tacksam för hjälp!

Omvandling 

Annons   
Nina Åström    
Hej!
Jag vet inte någon direkt omvandling. Men när jag bakar kakor (vissa sorter går dock inte lika bra) och sockerkaka/rulltårta m.m byter jag bara rakt av. Brukar funka helt ok. Dock funkar det nog inte till bröd. Men det finns å andra sidan några jättebra recept på bröd under recept o tips! Enkla att baka.
Kram/Nina




Micke Strömdahl    
Min sambo som bakar det mesta hos oss, tycker att upp till ca 4 dl mjöl går att byta rakt av. Hon brukar på välkända recept se om smeten ser ungefär likadan ut som om hon använt vanligt mjöl. Lycka till!



Christina Martinsson    
Hej! Jag brukar också byta rakt av vad det gäller mängden mjöl på typ muffins/sockerkaka eller liknande "rinnande"varianter i formar. Vad det gäller bröd kan det vara lite lurigare men mitt tips är att alltid använda husk (psylliumskal) i degen. Husken måste dra i degvätskan i 10 minuter innan man häller i mjölet och degen ska arbetas i minst 10 minuter . Jag använder aldrig mått numera utan går efter att det precis släpper degbunkens kanter eller straxt innan, för annars blir brödet torrt. Saftigare bröd får man om man stoppar i solrosfrön och/eller russin. Hoppas mina tips har hjälpt dig (=



Annelie Norén    
Vad tycker du?



Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
Inga inlägg skrivna ännu. Skriv gärna det första :)
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2019 (20 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade