Mjölkprotein sedan laktosintolerant

Mjölkprotein sedan laktosintolerant

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    Mjölkprotein sedan laktosintolerant
  Gäst K
(Gästkonto)
   

Mjölkprotein sedan laktosintolerant


Hej!
När jag var 19 fick jag reda på att jag inte tålde mjölkprotein. Nu 5år senare när jag gör blodprov i en annan del av landet visar det laktosintolerant. Ganska stor omställning att "bryta med mjölk" helt när man precis flyttat hemifrån sedan får man ett annat provresultat nu. Kan man stämma landstinget? En annan grej hur pass viktigt är calcium tillskott?Enligt senaste läkaren var det inget viktigt då "man vistas ute osv.(Har inte sett någon forskningsrapport att man för calcium tillskott av luft/sol, jag kan förstå att man "bygger skellet vid aktivitet men måste man inte ha byggstenarna?" Tacksam för svar..jag är mest uppjagad av tidigare provresultat därav mitt skriveri =)

Mjölkprotein sedan laktosintolerant  skrevs juni 2009

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej
Ditt nya provresultat kan bero på att när du undviker mjölk helt sjunker halten antikroppar i blodet eftersom det inte triggas hela tiden. Det kan då bli så låga halter att det är svårt att avläsa på ett blodprov. Det kan också betyda att du kan klara av mjölken nu om du börjar försiktigt men det kan likaväl komma tillbaka om du börjar äta mjölk igen. Att du nu är laktosintollerant kan bero på två saker beroende på hur du har teastat. Om du gjort en provokationstest dvs druckit laktoslösning kan det vara så att du inte klarade av laktosen pga det långa uppehållet. Om det var ett DNA-prov då har du nog varit intollerant hela tiden fast i kombination med allergin.
Vad gäller calcium tillskott måste läkaren ha tänkt på de calciumtabletter som är kombinerade med D-vitamin som vanligen är tillsatt i mjölk men inte i mjölkersättningarna och som man därför kan behöva ffa på vintern men som man får av solljuset på sommaren. Calcium kan nog vara bra alla årstider men finns ju tillsatt i en del mjölkersättningar.Skrevs juni 2009

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej! det var blodprov och jag har som sagt utislutit mjölk i alla dess former i 6-7år. Hmm ja enda som jag dricker mellan åt är soya dryck den är det tillsatt kalcium i. Och då äter jag inte tabletten den dagen. Tack för utförligt svar!


Skrevs juni 2009

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicGlutenfria receptGästkonto313 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade