Nötfri choklad?

Nötfri choklad?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Nötter ››
Av    Nötfri choklad?
  Christina    

Nötfri choklad?


jag har precis fått reda på att jag har nötallergi efter en allergichock för tre veckor sedan. Men nu undrar jag om det finns någon som vet om det finns någon choklad som inte innehåller nötter, för risken är ju att samma maskiner används till dom choklader som innehåller nötter.Eller att det finns nötdamm kvar.

Nötfri choklad?  skrevs december 2002

  Therese    
Hej! Jag har hört av en kompis som jobbar för karamellkungen, att dom har någon nötfri choklad i sitt plockgodissortiment - så hör dej för, jag har för mej att hon sa att det till och med står i innehållsförteckningen på burken... / Therése

Skrevs januari 2003

  Christina    
Tack så mycket för svaret. men jag kan inte äta choklad som är nötfri om den tillagats i samma lokaler som den med nötter i. det finns nötdamm kvar då.vet du om den gör det, tillagas i samma lokaler alltså? Sedan så är det lurigt med att läsa på innehållsförteckningen för det finns ingen som helst lag på att skriva ut att det finns nötter i choklad idag, och hittar jag en choklad som det inte står att det´finns nötter i så går det alltså inte att lita på...

Skrevs januari 2003

  Markus    
Jag har hittat tre bra sidor:

http://www.vermonutfree.com

http://www.kinnerton.com/nutfree.html

http://www2.marksandspencer.com/thecompany/mediacentre/pressreleases/2002/foo2002-03-19-00.shtml

Jag hittade sidorna genom att söka på
www.google.com på

nutallergy and chocolate

Skrevs april 2003

  Cathrine    
Här finns det garanterat nötfri choklad och annat godis. Produceras i USA men man kan beställa godiset och få det hemsickat från
http://www.nutfreecandy.com/


Skrevs augusti 2003

  Birgitta    
Hej Christina! Min son är extremt nötallergisk, särskilt jordnötter.
Choklad som han kan äta utan problem är; Kexchoklad,Werthers orginal,Oboy,Kakao,Ohoj chokladsås, Ekströms chokladpudding samt blockchoklad ...Det är alltid något! Lycka till mvh Birgitta Flensburg


Skrevs november 2003

  Gäst K (Gästkonto)    
vill bara tillägga att inte all blockchoklad är nötfri. Upptäckte i år att den blockchoklad som jag alltid köpt nu innehåller hasselnötsmassa. Skrämmande! Är det någon som vet om ICAs egen blockchoklad innehåller nötter?

Skrevs december 2003

  Eva    
Choklad från Fazer är nötfria och finns ju i några olika smaker. De finns i nästan alla butiker.

Skrevs oktober 2007

  Gäst K (Gästkonto)    
Är det något nytt i så fall? Fazer tillverkade tidigare all sin choklad i samma fabrikslinje så risk för spår av hasselnöt fanns.

Skrevs oktober 2007

  Anna    
Min dotter har jordnötsallergi och hon får inte äta choklad med varken nötter,jordnötter eller soja i. Någon som har ett bra recept på choklad man kan göra hemma??

Skrevs januari 2008

  Ingela    
Hej! Jag har en dotter som är så allergisk mot nötter att vi inte ens kan gå in i en affär eller liknande där det finns risk för nötter i luften. Man kan göra egen choklad på många vi men det finns endast en choklad som jag vet om å det är Icas blockchoklad som inte ens innehåller spår av nötter. Å gissa om jag blev glad när jag hitta den. Man får lov att bli en riktig detektiv när man har multi allergier i familjen. Mvh Ingela/mamma till barn med multi allergier


Skrevs mars 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Chocovics choklad är inte märkt med "kan innehålla spår av nötter"

Skrevs april 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
På Fazers hemsida kan man söka på produkter som inte innhåller nötter. Det dyker då upp en hel del produkter som tex kexchoklad, dumlekola, Palle Kuling mjölkchoklad mm. Jag ringde Fazers kundservice också och dom sa att produkterna är helt nötfria pga att produktionen är delad för nöt och nötfria produkter.

Skrevs juni 2008

  Nina    
brunbergs choklad e nötfri..tror den e 100 % nötfri, men e int helt säker.. kolla brunbergs internetsida. den e ju då finsk choklad, kan bra finnas i sverige oxå.. vet int.
så finns d en annan sort oxå, som e 100 % nötfri.. dammenberg kanske den heter, oxå finsk choklad.. tror jag.. :)


Skrevs juli 2008

  Petra    
Igårkväll fick jag ta ambulans in på akuten efter att ha ätit Fazers Blockchoklad, två bitar. Något har alltså hänt i produktionslinjen eller hos de leverentatörer Fazer har. Vill bara varna de som tror att Fazers Blockchoklad är nötfri, det är den alltså inte. Ska även kontakta Fazer så de märker produkten med "kan innehåla spår av nötter"...idag finns ingen sådan märkning.

Skrevs augusti 2009

  Linda    
Även om man hittar någon sort bland lösgodiset som man kan äta så finns det ju spår av nötter i alla byttor då samma sked far runt överallt!!

Skrevs september 2009

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicSnabb effekt..? nyCaezar09,4 timmar
New TopicFindus köttfärssås mjölk nydietist07 dagar
New TopicNonstop och magnum glassJohan WB312 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade