Fetaost gjord på getmjölk

Fetaost gjord på getmjölk

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    Fetaost gjord på getmjölk
  Ulrika    

Fetaost gjord på getmjölk


innehåller den mjölkproteiner?
Om man är mjölkproteinallergisk, gäller det all mjölk?
Ko, får, get?

Fetaost gjord på getmjölk  skrevs april 2012

  Jessica    
Jag har läst lite, och det verkar som om getmjölk och fårmjölk inte innehåller exakt samma proteiner som komjölk, men att den innehåller några snarlika som man kan vara känslig mot också, eftersom de är så lika. Jag är allergisk mot mjölkprotein och laktos, och har blivit tillsagd att det inte fungerar för mig (har testat mig hos näringsterapeft) utan det som funkar för mig är Åsnemjölk och Buffelmjölk som jag dock inte lyckats få tag i än. Finns inte så många bufflar i sverige, hehe. och det är svårt att hitta fullständig information om det, alla källor är ju inte riktiga..

Skrevs april 2012

  Helle    
Det där har berott en hel del på vilken allergiläkare eller dietist man pratar med och naturligtvis hur känslig man är. Jag fick stränga order om att jag får verkligen inte äta någon form av mjölkprodukt i någon mängd ifrån något djur.
Men en kollegas son som var mjölkallergiker som barn kunde utan problem äta mjölkprodukter ifrån andra djur än ko. Jag har fått i mig fetaost en gång och jag blev sjuk. Den var fri ifrån kossa =)


Skrevs april 2012

  Gäst K (Gästkonto)    
Var den fri från löpe från kossa också? I de flesta fall är det kolöpe i get och fårostar så då blir de förstörda av det. Det måste vara vegetabiliskt ystenzym eller mikrobiellt ystenzym annars kan man lika gärna äta vanlig koost eftersom löpen är komjölksproteiner.. :-(

Skrevs maj 2012

  Gäst K (Gästkonto)    
Vi fixar getostar med vegetabilisk löpe t ex Chevrette, hårt getost som finns i många affärer. Soignon säljer getostbrie och camembert med vegetabiliskt ystenzym som också funkar bra för oss. Testa vetja!

Skrevs maj 2012

  Helle    
Det är omöjligt att svara på om det fungerar för just dig. Jag är förbjuden att äta mjölkprodukter ifrån alla djur, fått i mig fetaost på får/getmjölk (minns inte vilket det var) och jag blev sjuk. Men det finns de som klarar den. Så enda sättet är dessvärre för dig att prova och se

Skrevs juli 2012

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicMarabou mandel/vete/nötte nydietist07 dagar
New TopicSanta Maria tex mex dip ostriskLouise112 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade