Eget allergikort?!

Annons...
Slippa annonser?

Eget allergikort?!

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergier utomlands ››
Av    Eget allergikort?!
veronica danielsson    

Eget allergikort?!


Hej! Jag ska för första gången ut o resa sen jag blivit otroligt överkänslig mot många livsmedel. Jag ska till London och vara där i 4 dagar.
Flygresan skulle ta 7 timmar. Hur gör man med flygmaten(för dom serverar väl mat på flyget? Inrikes har jag fått ta med egen mat, men hur är det med utrikes vad gäller sånt?

Har funderat på att göra ett kort som jag kan lämna på hotellet och på restauranger, där jag skriver på engelska färdigt vad jag kan äta.

Eftersom jag är överkänslig mot ganska mycket så har jag kommit fram till att det skulle vara lättare att stapla upp vad jag kan äta.
Men problemet är att just gluten och mjölk är jag känslig för minsta lilla spår av. Hur ska man formulera det så dom förstår att dom inte får använda samma slevar som något med gluten eller mjölk i, utan att det blir allt för invecklad förklaring?

Jag har ätit på restaurang en gång i Sverige bara och den gången fick jag stå en halvtimma och förklara och förklara vad jag kunde äta och inte. Sen dess har jag inte ätit på restaurang för att jag får panik av att sitta där i en evighet och förklara medan folk runt i kring stirrar konstigt. Vill helst undvika de problemet nu när jag reser när jag dessutom måste prata engelska som jag är urkass på, så att få till en text som gör att vem som helst förstår på en gång vore skönt.

Jag är tacksam om någon här vill hjälpa mig med de här.

Eget allergikort?!  skrevs mars 2013

Annons   
Lina Persson    
Nu kanske du redan har varit på din resa. Att förbereda ett kort med både vad du inte kan äta och vad du kan äta låter jättebra. Om du har med något om att det är viktigt att maten är helt fri från det du inte tål för att du inte ska må dåligt så bör du inte behöva gå in på detaljer som att de inte kan använda samma slevar.
Att äta ute brukar gå bättre än man kan tro om man hittar rätt ställe men man kanske måste känner att man behöver vara till besvär. Om de verkar ha dålig koll så kan det vara bättre att gå vidare någon annanstans och få träffa på någon som kan istället.


Skrevs april 2013

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicGlutenfri mjölblandning nyCarina021,6 timmar
New TopicÄgg i Easy Bake muffinsdietist09 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade