Nutella äts av bröder till nötallergiker

Nutella äts av bröder till nötallergiker

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Nötter ››
Av    Nutella äts av bröder till nötallergiker
  Vera    

Nutella äts av bröder till nötallergiker


Jag och min man har ett biologiskt barn på 3år som precis har visat sig har svår allergi för trädnötter och jordnöt. Sonen har redan gjort en vända akut med ambulans och går nu ständigt med adrenalinsprutor och medicin i en liten väska.

Mitt problem är att jag inte tycker familjen tar detta allvarligt. Mannen har barn sedan tidigare. Både mannen och barnen har en stor förkärlek för sötsaker. De köper hem massor av godsaker hela tiden. Nutella och andra bredbara nötprodukter. Flingor med nötter och choklad. Överallt hittar jag godis och godispåsar. Några dagar efter minstingens sjukbesök var mannen och handlade. När jag packade upp låg där flera påsar med nötter. Men snälla någon, utbrast jag, har du köpt nötter!!!? Ja? svarade han. Men du vet ju att minstingen är allergisk! Jo, jag tänkte ju inte äta dem tillsammans med honom utan när han gått och lagt sig. Jag var målllös. En nöt på golvet räcker. För mig är det självklart att vi inte har nötprodukter i vårt hem!

Jag är oerhört stressad över detta. Vad ska jag göra?! Ett av barnen har Asbergers och kraftiga matstörningar. Vet att detta stressar min man oerhört och han tycker att bara han får i sig något är det bra. Om det så är skedar med nutella eller dylikt. Problemet för mig är att jag inte kan ha kontroll på minstingens intag. Det kan vara nutella på en sked, på bordet, på fingrarna på en av syskonen, på munnen när de pussas.... Om min mans barn äter enbart sötsaker är det okey för mig del. Tråkigt men inget jag kan styra över. MEN när det handlar om vårt gemensamma barns liv då blir det helt annorlunda.

Min man tycker inte jag ska stressa upp mig så. Man måste ju kunna leva ett normalt liv också....

Vad har ni för åsikter? Jag är oerhört förvirrad och på gränsen att flytta ut. Jag kan inte leva med en familj som prioriterar sina sötsaker framför en människas liv. Hur kan det vara viktigare att de andra barnen (och mannen) får äta som de alltid gjort?

Överdramatiserar jag? Är det okey att de äter nutella till frukost?
Förtränger min man alltihopa? Hur har ni fått er vardag att fungera?

/CissiNutella äts av bröder till nötallergiker  skrevs november 2013

  Gäst K (Gästkonto)    
Ursäkta mitt tuffa svar här nu. Jag menar inte att vara elak alls.
Med det beteendet hos din sambo känns det nästan som om han har lite problem med fokus han också....
Jag tycker inte alls att du överreagerar!!! När det är liv som gäller måste man agera därefter!
Det verkar ju nästan som om din man och hans två barn är sockerberoende. Gluten och mjölkprodukter kan ju förvärra symptomen vid autism/aspergers så det är också något att tänka på.
Jag hade, liksom du, verkligen tagit mig en rejäl funderare över min livssituation!


Skrevs november 2013

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicMarabou mandel/vete/nötte nydietist05 dagar
New TopicSanta Maria tex mex dip ostriskLouise110 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade