Fråga om vetestärkelse

Fråga om vetestärkelse

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Anslagstavlan ››
Av    Fråga om vetestärkelse
  Gäst K
(Gästkonto)
   

Fråga om vetestärkelse


Hej,
såg att några är med glutenintplerans som inte tålde vetestärkelse. Hur kom ni fram till det? Min dotter är trots strikt gl fri diet fortfarande dålig i magen. Vi har testat för laktos men det visar inget och ingen förbättring märks vid laktosfri kost. Nu tror vi att det måste vara något annat hon äter.
Tacksam för svar

//Lotta

Fråga om vetestärkelse  skrevs augusti 2003

  Gäst K (Gästkonto)    
Min son är allergisk mot vete och dietisten sa att vetestärkelse var OK. Men när han inte blev bra så tog bort även det med gott resultat. Dessvärre får jag numera baka allt bröd själv. /Lena

Skrevs januari 2004

  Charlotta    
Är ditt barn glutenintolerant eller "bara" allergisk mot vete? Jag har en som på 5 månader som är allergisk mot mjölk och ägg och nu tror de att han kan vara mot vete oxå. Känner mig villrådig!!

Skrevs februari 2004

  Gäst K (Gästkonto)    
Min erfarenhet är att det allmänt råder en begreppsförvirring mellan glutenintolerans och vetemjölsallergi. Jag har en 8-årig son som är allergiska mot vetemjöl. Han är också allergisk mot råg och korn, men inte mot havre. De allra flesta som hör detta sätter genast stämplen glutenintolerant på honom - vilket i hans fall är farligt. En vetemjölsallergiker tål inte en ända gnutta vetestärkelse, vilket är en ingrediens som ofta finns i glutenprodukter.
När min son får i sig vetemjöl, börjar det klia i hans mun och hals och han svullnar upp.


Skrevs mars 2004

  Annika    
jag har en dotter som har glutenintolerans. Hon tål inte vetestärkelse heller . Hon kan bara äta det som heter naturligt fritt från gluten. Hon hade ont i magen alltid.

Skrevs april 2004

  Gäst K (Gästkonto)    
Nyfiken. Charlotta hur gick det är han vete allergisk också. Min son på 3 år är allergisk mot mjölk, ägg, vete och soja. Hoppas att det har löst sig...

Skrevs maj 2004

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicLeverpastej utan mjölkLotta rm713 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade