Laktos och kolhydratintolerans

Annons...
Slippa annonser?

Laktos och kolhydratintolerans

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    Laktos och kolhydratintolerans
Camilla Sundqvist    

Laktos och kolhydratintolerans


Hej. Jag undrar om det är någon som också har både laktos och kolhydratintolerans. Med kolhydratintolerans så är det att jag inte tål någon sockerart.
Om det är någon som har likadant vore kul och få lite tips eftersom det är väldigt svårt att hitta något som är fritt från båda födoämnena. Hoppas på att få några tips!

Laktos och kolhydratintolerans 

Annons   
Christina Martinsson    
Hej Camilla!
Jag har tyvärr inga recept att ge dig (ännu) men det skulle vara jätteintressant att få veta lite mer om denna intolerans. Har aldrig hört talas om nåt liknande. Kanske kan jag hitta nåt recept åt dig.
Mvh Christina
Camilla Sundqvist    
Hej!

Tänkte berätta om dessa intoleranser, eftersom det ville vetas.

Laktosintolerans är som vanligt medan kolhydratintoleransen kan man inte äta de flesta frukter, nötter, vissa rotfrukter; exempelvis lök, morätter, färsk potatis, rödbetor m.m. Inget socker helt enkelt. Pasta och sådana kolhydrater tål jag.

Allt måste vara sockerfritt dvs. från sackros, maltos, fruktos. Ingen form av socker får förekomma i kosten. Dock kan jag i detta fall få i mig en liten mängd druvsocker utan syntom.

Symtomen på detta är väldiga kramper i magen, illamående och ungefär liknade som laktos-symtomen.

Det är inte så himla vanligt med båda dessa intoleranser, och därför svårt att hitta livsmedel som är fritt från laktos och socker, eftersom det inte är speciellt många som har det. Det verkar i alla fall som det.

Hoppas jag förklarat innebörden med laktos och kolhydratintolerans bra, annars är det bara ooch fråga så kan jag då svara mer. /Camilla
Christina Martinsson    
Hej!
Jag säjer bara...........Gulp!
Det verkar svårt.
Fast å andra sidan ingen omöjlighet.
Man tyckte det var svårt med gluten i början oxå, (det är ju en vanesak).
Men jag tror jag får svårt att hitta nåt kul till dig eftersom vi äter mycket lakto/ovo/vegetarisk mat som är glutenfri.
Mvh Christina

Gästkonto    
Jag visste inte att man kunde vara intolerant/allergisk mot socker. Hur ställer man en sådan diagnos? Jag är glutenintolerant men fast jag äter glutenfritt är jag konstig i magen även om jag äter laktosfritt. Jag blir gasig, uppsvälld och bullrig och får knip. Men jag mår inte illa. Kanske jag inte tål socker? Hur kollar man detta?
/Annette
Camilla Sundqvist    
Hej Annette!

Jag fick min diagnos genom ett gastroskopi. De tog då prover,en del från magen och undersökte då provet. Det visade då att det fattades enzymer för sackaros och laktos. Detta visades dock ej bara från gastroskopin utan från proverna från magen.

Det var svårt att fastställa denna diagnos. Jag hade gjort ett antal undersökningar innan men det visade inget.

Det kan möjligen vara att du också är intolerant mot socker. Du kan ju ta kontakt med läkare, och göra ett gastroskopi och att de då tar prover från magen, men detta kan kanske göras på annat sätt också, det vet jag dock inte.

Hoppas du fått svar på det du ville. Och dessutom, hoppas att det ordnar sig att du får reda på om det möjligen är intolerant mot socker eller ej.

Mvh/ CamillaGästkonto    
Hej!
Camilla du är inte ensam jag har samma problem som du. Laktos och div andra sockerarter klarar min mage inte av. Svär som fan över alla livsmedelstillverkare som har fruktos och druvsocker i alla sina produkter =). Först trodde jag att jag bara var laktosintolerant men det visa sig att om jag även har problem med andra sockerarter. Har även en kollega som har samma problem.
Sedan vet jag inte om jag har några bra tips att komma med, du verkar redan har listat ut vad som inte funkar =).
/Rickard
Jennie Johansson    
Vore också jätte tacksam för om dubeskrev vilka olika produkter (exempel) med fruktos du blir dålig av, ex är all frukt lika illa, all sylt, juice och godis etc.
Har precis börjat misstänka att jag har denna kombination också. Vilka symtom yttrar sig, även om det kanske är mindre trevligt att skriva om?
Maria Lundberg    
Hej
Jag har fått reda på att jag är kolhydrat intolerant och även gluten och laktos. Har hittat många recept på nätet. Jag får äta potatis, ris och Quinoa så där kommer man långt. Jag håller just nu på att göra små salta kex på majsmjöl och frön. Man saknar att ha något att snaska på. Lite Tahini eller jordnötssmör på det blir mumsigt :-)
Mia
Frida Olsson    
Hej!

Jag tål inte disackarider/polysackarider eftersom jag har brist på enzymen som bryter ner dessa i tarmen (detta upptäcktes i samband med prover som togs från tarmen vid en gastroskopi). Sackaros och laktos är exempel på disackarider. Polysackarider finns t.ex. mycket i frukt, grönsaker, pasta, ris och potatis. Jag försöker främst att undvika sådant som jag märkt att jag blivit väldigt dålig av. De värsta bovarna är chips och choklad. Dock är det väldigt svårt för mig att avgöra vilket av mina problem som gör att jag blir dålig av någonting eftersom jag har IBS också. (Och är glutenintolerant, samt tål inte ägg). Laktos äter jag igen, tack vare Prolaktas.

Jag förstår inte hur det fungerar när man är intolerant mot monosackarider? Dessa tas ju upp i tarmen som de är.. När man är intolerant mot sammansatta sockerarter så är det ju för att man har brist på/avsaknad av enzym (som jag).

Någon som kan förklara?

/Frida
Katarina    
Vad skönt att höra att det finns fler!
Själv har jag genomfört många olika undersökningar men ingen kommer fram till något, så enligt uteslutningsmetoden är jag kolhydrat intolerant. Jag kan inte äta pasta, potatis, ris, socker, frukter eller något av det ni nämner utan att få problem och de sitter i ca 2-3 dagar.
Intressant att du skrev att du saknar en enzym som bryter ner socker för det har jag tänkt själv. Jag mår bäst om jag äter strikt LCHF men jag är så trött på det så nu fuskar jag ofta och mår då såklart jättedåligt.
Finns det något som hjälper? Någon som har hittat något man kan prova? Det finns ju för laktosintoleranta.
Tacksam för tips :)


Skrevs för 25 dagar sedan

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2020 (21 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade