Laktos och kolhydratintolerans

Laktos och kolhydratintolerans

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    Laktos och kolhydratintolerans
  Camilla    

Laktos och kolhydratintolerans


Hej. Jag undrar om det är någon som också har både laktos och kolhydratintolerans. Med kolhydratintolerans så är det att jag inte tål någon sockerart.
Om det är någon som har likadant vore kul och få lite tips eftersom det är väldigt svårt att hitta något som är fritt från båda födoämnena. Hoppas på att få några tips!

Laktos och kolhydratintolerans  skrevs mars 2004

  Christina    
Hej Camilla!
Jag har tyvärr inga recept att ge dig (ännu) men det skulle vara jätteintressant att få veta lite mer om denna intolerans. Har aldrig hört talas om nåt liknande. Kanske kan jag hitta nåt recept åt dig.
Mvh Christina


Skrevs mars 2004

  Camilla    
Hej!

Tänkte berätta om dessa intoleranser, eftersom det ville vetas.

Laktosintolerans är som vanligt medan kolhydratintoleransen kan man inte äta de flesta frukter, nötter, vissa rotfrukter; exempelvis lök, morätter, färsk potatis, rödbetor m.m. Inget socker helt enkelt. Pasta och sådana kolhydrater tål jag.

Allt måste vara sockerfritt dvs. från sackros, maltos, fruktos. Ingen form av socker får förekomma i kosten. Dock kan jag i detta fall få i mig en liten mängd druvsocker utan syntom.

Symtomen på detta är väldiga kramper i magen, illamående och ungefär liknade som laktos-symtomen.

Det är inte så himla vanligt med båda dessa intoleranser, och därför svårt att hitta livsmedel som är fritt från laktos och socker, eftersom det inte är speciellt många som har det. Det verkar i alla fall som det.

Hoppas jag förklarat innebörden med laktos och kolhydratintolerans bra, annars är det bara ooch fråga så kan jag då svara mer. /Camilla


Skrevs mars 2004

  Christina    
Hej!
Jag säjer bara...........Gulp!
Det verkar svårt.
Fast å andra sidan ingen omöjlighet.
Man tyckte det var svårt med gluten i början oxå, (det är ju en vanesak).
Men jag tror jag får svårt att hitta nåt kul till dig eftersom vi äter mycket lakto/ovo/vegetarisk mat som är glutenfri.
Mvh ChristinaSkrevs mars 2004

  Gäst K (Gästkonto)    
Jag visste inte att man kunde vara intolerant/allergisk mot socker. Hur ställer man en sådan diagnos? Jag är glutenintolerant men fast jag äter glutenfritt är jag konstig i magen även om jag äter laktosfritt. Jag blir gasig, uppsvälld och bullrig och får knip. Men jag mår inte illa. Kanske jag inte tål socker? Hur kollar man detta?
/Annette


Skrevs mars 2004

  Camilla    
Hej Annette!

Jag fick min diagnos genom ett gastroskopi. De tog då prover,en del från magen och undersökte då provet. Det visade då att det fattades enzymer för sackaros och laktos. Detta visades dock ej bara från gastroskopin utan från proverna från magen.

Det var svårt att fastställa denna diagnos. Jag hade gjort ett antal undersökningar innan men det visade inget.

Det kan möjligen vara att du också är intolerant mot socker. Du kan ju ta kontakt med läkare, och göra ett gastroskopi och att de då tar prover från magen, men detta kan kanske göras på annat sätt också, det vet jag dock inte.

Hoppas du fått svar på det du ville. Och dessutom, hoppas att det ordnar sig att du får reda på om det möjligen är intolerant mot socker eller ej.

Mvh/ Camilla

Skrevs mars 2004

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej!
Camilla du är inte ensam jag har samma problem som du. Laktos och div andra sockerarter klarar min mage inte av. Svär som fan över alla livsmedelstillverkare som har fruktos och druvsocker i alla sina produkter =). Först trodde jag att jag bara var laktosintolerant men det visa sig att om jag även har problem med andra sockerarter. Har även en kollega som har samma problem.
Sedan vet jag inte om jag har några bra tips att komma med, du verkar redan har listat ut vad som inte funkar =).
/Rickard


Skrevs april 2007

  Jennie    
Vore också jätte tacksam för om dubeskrev vilka olika produkter (exempel) med fruktos du blir dålig av, ex är all frukt lika illa, all sylt, juice och godis etc.
Har precis börjat misstänka att jag har denna kombination också. Vilka symtom yttrar sig, även om det kanske är mindre trevligt att skriva om?


Skrevs april 2007

  Maria    
Hej
Jag har fått reda på att jag är kolhydrat intolerant och även gluten och laktos. Har hittat många recept på nätet. Jag får äta potatis, ris och Quinoa så där kommer man långt. Jag håller just nu på att göra små salta kex på majsmjöl och frön. Man saknar att ha något att snaska på. Lite Tahini eller jordnötssmör på det blir mumsigt :-)
Mia


Skrevs maj 2010

  Frida    
Hej!

Jag tål inte disackarider/polysackarider eftersom jag har brist på enzymen som bryter ner dessa i tarmen (detta upptäcktes i samband med prover som togs från tarmen vid en gastroskopi). Sackaros och laktos är exempel på disackarider. Polysackarider finns t.ex. mycket i frukt, grönsaker, pasta, ris och potatis. Jag försöker främst att undvika sådant som jag märkt att jag blivit väldigt dålig av. De värsta bovarna är chips och choklad. Dock är det väldigt svårt för mig att avgöra vilket av mina problem som gör att jag blir dålig av någonting eftersom jag har IBS också. (Och är glutenintolerant, samt tål inte ägg). Laktos äter jag igen, tack vare Prolaktas.

Jag förstår inte hur det fungerar när man är intolerant mot monosackarider? Dessa tas ju upp i tarmen som de är.. När man är intolerant mot sammansatta sockerarter så är det ju för att man har brist på/avsaknad av enzym (som jag).

Någon som kan förklara?

/Frida


Skrevs maj 2010

  Katarina P    
Vad skönt att höra att det finns fler!
Själv har jag genomfört många olika undersökningar men ingen kommer fram till något, så enligt uteslutningsmetoden är jag kolhydrat intolerant. Jag kan inte äta pasta, potatis, ris, socker, frukter eller något av det ni nämner utan att få problem och de sitter i ca 2-3 dagar.
Intressant att du skrev att du saknar en enzym som bryter ner socker för det har jag tänkt själv. Jag mår bäst om jag äter strikt LCHF men jag är så trött på det så nu fuskar jag ofta och mår då såklart jättedåligt.
Finns det något som hjälper? Någon som har hittat något man kan prova? Det finns ju för laktosintoleranta.
Tacksam för tips :)


Skrevs november 2020

  Nonno N    
Jag kan varken äta socker eller kolhydrater och får massa med biverkningar. Den enda gången min mage mår bra är att jag kör LCHF. Jag misstänker att det kan vara en tillökning av candida svampen som normalt sätt alla har men i samband med en pencilinkur kan det slå ut bra bakterier och candida svampen ökar. Den lever på kolhydrater och socker. Kanske kan det vara Histaminintolerant men det låter mer som en tillökning av candida svampen

Skrevs januari 2021

  Nonno N    
ja kör LCHF och tar tillskott bland annat probiotika och vitaminer d,c vitamin zink och magnesium.

Skrevs januari 2021

  Nonno N    
Det var bättre förr när man åt närodlad mat nu är allt besprutat och tusen e ämnen som framkallar allergier bland annat e 330 citronsyra som finns i allt för att maten ska hålla

Skrevs januari 2021

  Nonno N    
E 330 är gjord av svartmögel 🙃

Skrevs januari 2021


Eleonor S
   
Hej
Intressant det här.
Sen jag var liten har jag upplevt problem med magen på olika sätt. Dock blev det aldrig något vi kollade upp. Bodde på bondgård och uppvuxen på riktig mjölk och de bästa köttet.
För x antal år började jag ifrågasätta min uppsvälldhet och ömma mage. Var på jag insåg att jag var känslig för mjölk (drack nästan 1 l om dagen innan) så jag gick över till havremjölk istället. De var underbart.

Efter en tid insåg jag även att jag inte kunde äta proteiner och kolhydrater tillsammans. Ett mål gick bra men sen svällde magen upp igen och jag fick ont. Tänkte aldrig tanken om socker av olika slag då.
Så för mig blev det proteiner och grönsaker eller kolhydrater och grönsaker vid varje måltid. Det funkade bra. När jag sen gick över till att bli vegetarian så minskade problemet vilket man iofs kan ifrågasätta.

För ett par år sedan började jag att fasta, 24 tim en dag i veckan samt periodiskt alla andra dagar. Vilket innebar att jag bara åt en liten lunch och sen middag. I och med det så försvann nästan alla mina mag och allergiproblem.
Allergin jag hade haft mot katter försvann också. Vilket var fantastiskt.
Vet inte om det är något av intresse men ville dela med mig av min historia.
De finns många vetenskapliga fördelar med att fasta och ge kroppen lite återhämtning.
Kanske kan vara något att kolla upp? :-)

Allt gott

Skrevs januari 2021

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New Topicmarabou mjölkchoklad 200gdietist08 dagar
New TopicSnabb effekt..?Caezar013 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade