Mjölk-och nötfritt tårtöverdrag

Mjölk-och nötfritt tårtöverdrag

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Recept ››
Av    Mjölk-och nötfritt tårtöverdrag
  linda    

Mjölk-och nötfritt tårtöverdrag


Hej jag har provat ett recept på ett tårtöverdrag som är både mjölkfritt och mandelfritt. Det heter sugerpaste: 1msk pulvergelantin, 4msk vatten blanda och låt svälla i 5 min. Smält över vattenbad. Lägg i 30g cocosfett och låt smälta . Tillsätt 120 ml vitt baksirap.Häll 840 g florsocker i en skål och blanda med gelantinblandningen till en vitt massa som är som ätbar modellera. Låt ligga i ett till två dygn innan det används. Håller upp till 2 mån i lufttät burk svalt. Man kan kavla det och lägga som ett lock på tårtan på samma sätt som marcipan. Det stelnar i rumstemperatur och bildar ett hårt skal på tårtan. Man kan färga det och modellera med det som lera det är bara fantasin som sätter gränser. Lycka till!

Mjölk-och nötfritt tårtöverdrag  skrevs april 2004

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicICA sandwiich tomat o mozarella nydietist04 dagar
New TopicGlutenfria Snacks nyKristina05 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade