Gluten/vetestärkelse

Gluten/vetestärkelse

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Anslagstavlan ››
Av    Gluten/vetestärkelse
  Margareta    

Gluten/vetestärkelse


Fick reda på av läkaren i aprill ( efter en massa utredningar) att jag hade sojaproteinallergi, latexallergi.. och troligtvis någon form av glutenallergi (inget syntes på biopsin, men jag mår uselt om jag får i mig vete, råg etc... och jag hade desstuom undvikit gluten i 6 ånader innan biopsin.. pga att jag mådde så dåligt) + lactosöverkänslighet ( kan bryta ner.. men mår dåligt.. reagerar även i halsen om det är vasslepulver o dyl direkt på tex chips) .

Kan det vara så att jag istället för glutenallergiker är veteallergiker??? inget pricktest gjordes på detta och jag mår inte heller så värst bra av att ära "glutenfritt" som innehåller vetestärkelse.. även om jag inte blir riktigt lika dålig utav det. (ont i magen, lös mage mår illa.. etc håller i sig olika länge beroende på hur mycket jag ätit.. 2 mackor kan ge mig obehag i 1 månad... ett bett på en kaka.. 3 dagar.. ) Mår även dåligt av att dricka öl.. och klarar bara av en whiskey om inte magen skall däcka för mycket.

/carcrazy ([email protected]Gluten/vetestärkelse  skrevs september 2000

  Anette    
Du kan vara veteallegiker och bör be din läkare göra en pricktest. Jag har testats på nästan allt utom laktos, men de har inte visat något. Trots det mår jag pyton varje gång jag ätit glutenfria och/eller veteprodukter. Jag hade precis som du ätit glutenfritt (tyvärr innehåller många av dessa produkter både vete och mjölk) innan biopsin eftersom jag helt enkelt höll på att gå under av näringsbrist.
Nu äter jag naturligt glutenfritt mjöl, pasta och bröd samt helt mjölkfritt och har ökat i vikt och mår äntligen bra. Ibland får man helt enkelt själv känna efter vad man kan och inte kan äta. Många av Sempers produkter är både naturligt gluten- och mjölkfria
MVH
Anette


Skrevs december 2000

  Anette    
Jag glömde nämna att du kan t.o.m vara spannmålsallgiker och tål därför inget av de fyra sädesslagen vete, havre råg och korn!!
Det finns inga tester för det här ännu, men det kallas för Basallergi och här ingår också mjölk.
Sök på internet om basallergi för mer info. Hoppas
du får lite mer klarhet med dina besvär.
MVH
Anette


Skrevs december 2000

  Nina    
Till mig sade läkaren att jag skulle fortsätta äta normalt fram tills att biopsin var gjord. Det för att resultatet av biopsin kunde bli felaktig och inte visa något. Så det var bara att äta "vanlig" kost fram tills att han gjort biopsin. Sedan fick jag börja äta glutenfritt! Bara en tanke om varför det kanske inte har visat något för er. För mig visade det dock att jag var glutenintolerant.
MVH
Nina


Skrevs januari 2001

  Birgitta    
Hej Margareta !
Jag förstår dig mycke väl . Jag fick besked för en månad sedan*suck* Det jag kan äta idag är inte mycke.
Har ej fått tid hos dietist ännu så jag ligger lågt. Jag äter ris-rent kött- bananer- dricker kaffe och mycke annat blir det inte. Jag håller på att jaga recept på matbröd, bara tanken att få äta mjukt bröd*mmmm* idag till frukost blir det lättsaltade eller osaltade riskakor. Tänkte försöka mixtra lite själv men man tappar liksom lusten på matlagning..


Skrevs juni 2001

  Patrik    
Hej Margareta
Självklart visar inte din biopsi något, om du 6 månader innan biopsin undvikit gluten. För att kunna säkerställa din intolerans behöver du provocera i ett par månader innan du gör någon biopsi.

Kan tyvärr inte svara för veteallergin. Men jag tycker att du skall utreda din celiaki färdigt och inte nöja dig med en "skräp" diagnos som säger någon sorts celiaki


Skrevs juni 2002

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade