Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av | Ersättning för Kesella | |
Karin Jansson | Ersättning för KesellaJag ska göra en paj och i pajskalet ska det vara Kesella. Någon som har ett tips för ersättning av det? /Karin Ersättning för Kesella |
|
Annons | ||
Kim | Jag har samma problem. Stöter ofta på kesella i recept som ska vara lite nyttigare och det vill man ju gärna vara, men hittar inte heller något substitut. Någon som har ett tips? | |
Gästkonto | Hej. Jag har en äggallergiker i familjen och vi byter ofta ut ägg mot kesella i bakning. kanske kan man göra tvärtom också? | |
Catarina Lindberg | Jag använder laktosfri matyogurt istället för kesella. Har just bakat lussekatter med yogurt i och de är jättegoda. | |
Plasma | Ett jättebra tips är att använda Tofulines Creamy spread (sojapålägg i stil med färsk/mjukost). Gör att pajdegen håller ihop bra också! Fungerar även att ha i äggstanningen. | |
allergimat | Creme fraiche eller kvarg brukar fungera bra som ersättning för kesella. I tex lussebullar eller muffins. Det finns varianter som är laktos eller mjölkfria. Skrevs den 13 december 2020 |