Oatlys vs Solhavre

Oatlys vs Solhavre

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    Oatlys vs Solhavre
  Cecilia    

Oatlys vs Solhavre


Är det någon större skillnad på de två? Är den ena bättre än den andra? Någon som vet?

Oatlys vs Solhavre  skrevs augusti 2005

  Annika    
Undrade precis detsamma eftersom dagis ordnar Oatly till barnen. De kan inte beställa hem Solhavre. Kollade på deras hemsida och vad jag kan se innehåller inte den vanliga något kalcium alls - utan då måste det vara den som heter "plus". Får kolla imorgon vilken dagis har...

MVH Annika

Skrevs augusti 2005

  Emma    
Hej Cecilia!
Det finns ju både Oatlys havredryck och ICAs solhavre. Det är ingen större skillnad på dom två.! den största skillnaden är mellan drycker som är gjorda av havre,soja eller ris. Där får man prova sig fram och se vilken som man tycker är godast(Det är givetvis olika från person till person).
Det finns sötade och osätade drycker, jag tycker personligare att det är godare med osötade till maten.

I början smakar alla sorter dåligt, det går ju inte att jämföra med mjölk.! Det är synd att det är så dyrt!, men man kan ju dricka annat också till maten.
I regel tycker jag att de drycker som är dyrare är också godare.

Då du köper havre eller soja dryck är det bra att kolla att de är tillsatt kalcium i den. Även fast man dricker det måste man äta kalcium tillskott med tabletter. Dietisterna säger att man inte får i sig tillräcklig mängd kalcium via maten.Skrevs augusti 2005

  Gäst K (Gästkonto)    
Solhavre och Oatly är i princip samma sak. Det är samma dryck som hälls i olika förpackningar, och samma tillverkare. Solhavren är ICAs egna varumärke och är berikad med kalcium och A&D-vitaminer. Oatly finns i två varianter; en oberikad och en berikad med kalcium och en av vitaminerna A eller D.

Skrevs september 2005

  Anette    
Hej! Jag provade att använda ICA:s Solhavre när jag gjorde potatisgratäng men det blev inte bra, såg väldigt oaptitligt ut. Men det blev väldigt gott när vi använde Solhavren i lussekatterna. I potatisgratängen använder vi istället Oatlys iMat, blev mycket godare...

Skrevs december 2005

  Monica    
Hejsan. Jag är laktosintollerant - till 100%, och undviker helst laktosfria också. Det blir ju ganska dyrt att göra pannkaka mm till hela familjen ( vill inte göra 2 satser!!!) och jag tycker om att experimentera. Jag har invensterat i en sojamjölksberedare ( ser ut som en perkulator ungefär) Jag gör sojamjölk, rismjölk, mandelmjölk mmm (har inte fått ordning på havremjölken än men det ska gå enl en del) Sojamjölken kostar mig ca 5:-/ liter och jag får fram smak som jag själv vill. Det är konstigt att det inte finns mer info om sådana maskiner i Sverige. I USA och tyskland finns det många olika typer. Är du nyfiken berättar jag gärna mer.
Monica


Skrevs december 2005

  Kristina    
Vet att det gällde laktosen, men vill poängtera att skillnad finns i Solhavre och Oatly's Havremjölk - nämnligen GLUTEN! Så till er alla osm är bådeochkänsliga - ICA's Solhavre innehåller gluten vilket Oatly's inte gör.

Skrevs juli 2006

     
Monika Kjellberg: Var kan jag hitta en sojamjölksberedare? Hittar inget när jag googlar på "sojamjölksberedare"

Skrevs juni 2020

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New Topicmarabou mjölkchoklad 200g nydietist06 dagar
New TopicSnabb effekt..?Caezar011 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade