Marabou chokladkakor..

Annons...
Slippa annonser?

Marabou chokladkakor..

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Anslagstavlan ››
Av    Marabou chokladkakor..
  Nina    

Marabou chokladkakor..


Numera gör dom ju en chokladkaka med digistivekex i. Den görs i samma maskin som övriga chokladkakor. Så är man känslig mot vete/gluten så ska man låta bli deras chokladkakor tyvärr. Var så sugen på en mandel/russinkaka och läste bara på baksidan av en slump. Är längesedan jag köpte en chokladkaka överhuvudtaget, och jag blev lite fundersam om det alltid varit spår av vete i dom. Så jag ringde och frågade och dom svarade att det är sedan dom började göra denna digistivekakan som det finns spår av vete i deras choklad. Undrar just vad dom tänkte med när dom kom på den där digistivekakan.... tänk på alla som inte kommer kunna äta deras choklad nått mer. Deras försäljning kommer inte att öka i alla fall.......

Marabou chokladkakor..  skrevs oktober 2005

  Ida    
Aha.. är det därför som det även står att det kan finnas spår av ägg, vilket inte stått innan. Tycker det är jättetråkigt, som sagt jag tror oxå att de kommer att tappa kunder på det här!!!

Skrevs oktober 2005

  Doris    
För en tid sedan stod det på Ceiakiförbundets sida att om man är glutenintollerant så kan man även fortsättningsvis äta Marabous chokladkakor för att spårmängden är så liten. Hittar det inte nu när jag var in och sökte men jag vet att jag har läst det. är det någon mer än jag som har läst det? Däremot om man är vete allergisk ska man nog inte äta dom.

Skrevs november 2005

  Doris    
Alltså alla utom digestiv så klart:) men det fattade ni nog:)

Skrevs november 2005

  Nina    
Jag upptäckte att de innehöll spår av vete av en slump. Jag kunde för mitt liv inte förstå varför jag mådde så illa och blev så enormt trött för ett tag sedan. Jag är jättenoga med att inte få i mig ens en smula av nått då jag mår så enormt illa och blir så enormt trött. Skulle kunna ligga och sova 2 hela dygn känns det som. Så jag började läsa på allt jag ätit, även på det glutenfria. Och det enda som jag ätit och som innehöll nått jag inte tål var just chokladen. Så för mig räckte det tydligen med det lilla det kankse kan innehålla (tydligen innehöll just den choklad jag åt spår av vete).
Så tyvärr blir det inte nått mer Marabou choklad av någon sort för min del. För hur ska jag kunna veta att det inte är chokladkaka 1 och inte 991 som jag köper. För nr 1 kanske det kommer en smula kex med i trots att dom varit noga med att rengöra maskinerna, men i kaka 991 så finns det inte några spår kvar då det gjorts så pass många...
Nä jag ska leta rätt på någon annan choklad jag kan äta och så ska jag njuta av den. Annars får jag väll göra min egen :)
Kram / Nina


Skrevs november 2005

  Doris    
Min dotter har ätit Marabouchoklad nu efter att det står att det kan innehålla spår av vete och har inte reagerat någonting på det. Men det är ju som du säger nästa gång kanske det innehåller så pass mycket så att hon reagerar. Men hon brukar inte få äta så ofta av den utan hon brukar välja annan choklad som inte innehåller ens några spår:) Nä bojkotta marabou digestiv så att dom slutar att tillverka den (Vi som inte är gluten och kan äta den)

Skrevs november 2005

  Anja    
Ja, jag har sett att de har börjat med en ny chokladkaka, men av någon anledning har jag inte tänkt på att de tillverkas i samma maskin. Verkligen tråkigt.. Varför kan de inte tänka på allergiker, som bara blir vanligare och vanligare? Som du sa - försäljningen kommer ju inte att öka. Usch nu blev jag irriterad - det är nästan så man skulle säga till alla man känner att sluta köpa Marabous choklad helt och hållet i ren protest, men det kanske kan bli lite svårt...

Skrevs november 2005

  Nina    
Hej!!

Tänkte bara berätta lite. Jag ringde till Marabou och frågade om dom inte anonserat någonstans om att deras choklad numera innehåller spår av vete. Men nej, det hade dom inte. Jag frågade varför och hon jag pratade med ansåg att man alltid ska läsa på allt man ska stoppa i munnen. Visst, jag håller med, men när man ska äta en sak som man i alla år tidigare kunnat äta och så helt plötsligt kan man inte det... i alla fall jag läser inte ofta på det jag alltid tidigare kunnat äta.
Så jag frågade om hon tyckte det var logiskt att någon (typ som jag) skulle måsta bli sjuk för att dom inte har gått ut med om att chokladen numera inte kan ätas av alla längre. Ni kan inte ana vad jag fick till svar!!!
"Äter man av den och inte har kollat innan och blir sjuk, ja då får man ju skylla sig själv. Det är inte vårat fel för vi har inte gjort något." !!!!!!

Tänk så här: Nån som är allergisk mot nötter har alltid kunnat äta marabou mjölkchoklad för den är fri från nötter och innehåller inte heller spår av det. Men så en dag när nån äter av denna så blir hon/han plötsligt jättesjuk, halsen svullnar upp, människan får svårt att andas, ringer efter en ambulans, men tyvärr.... han/hon klarade inte av den allergichocken.
Och så har inte Marabou gått ut med att numera kan det finnas spår av nötter i deras choklad. Alltså har någon gått ett tragiskt öde till mötes bara för det. Det skulle alltså inte heller vara deras fel, för som känslig/allergisk/intolerant SKA man läsa på ALLT man stoppar i munnen, även om man i hela sitt tidigare liv kunnat äta av samma produkt.

Nu var det kanske ett extremt exempel. Men ändå. Tycker det är rent ansvarslöst av Marabou att inte gå ut med sådan iformation. Nu var det ju inte nötter, men jag i alla fall blir jätte dålig om jag får i mig minsta lilla spår av gluten av något slag. Jag orkar ingenting, ligger bara och mår illa och sover. Har jag tur så slipper jag kräkas i tid o otid. Men det är om jag har tur.

Tycker helt klart att fler än jag kan ringa Marabou och ifrågasätta varför dom inte har någon information om att det numera innehåller "spår av vete".

Kramar / Nina

Skrevs november 2005

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicBästa Vegokorven / Hamburgaren nyJohan42 dagar
New TopicMassor av tillsatser nyanna_winer12 dagar
New TopicBästa tortillabröden nyanna_winer06 dagar
New TopicButik i Kristianstad nyanna_winer17 dagar
New TopicFrukost i Stockholmanna_winer19 dagar
New TopicAllergisk reaktion av te?Johan010 dagar
New TopicGodis till allaanna_winer110 dagar
New TopicHavrerisBritt-Marie A...413 dagar
New TopicRisifrutti finns nu i vegansk tappningJohan413 dagar
New TopicVad är Xantangummi?Tina313 dagar
New TopicVardagsmiddaganna_winer114 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade