Senaste inläggen
Skriv ett inlägg
Mina inlägg
Gluten och Vete
Mjölk och laktos

Kokta mjölkprodukter

Kokta mjölkprodukter

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    Kokta mjölkprodukter
Gästkonto    

Kokta mjölkprodukter


När jag bad om laktosfritt alternativ på lunchrestaurangen berättade man för mig att det inte skulle vara något problem att äta mat som innehåller mjölk, men som är kokt (gräddsås etc), eftersom laktosen bryts ner när man kokar mjölken/ mejeriprodukten. Jag tyckte det lät konstigt och har sökt info kring detta, utan att hitta någon. Nån som kan tala om ifall detta stämmer?

Kokta mjölkprodukter 

Annons   
MaBo    
Nej, det stämmer inte. Vid lagring däremot bryts laktosen ner, därför kan man som laktosintolerant äta vällagrade ostar t ex.



Gästkonto    
Tack! Jag tyckte det lät konstigt, men killen på restaurangen lät vederhäftig och hänvisade till kocken, som ju borde veta... Eller...



Pia Nilsson    
Min tös är lite känslig mot laktos och hon kan äta mat med mjölk i, men inte dricka den. Det händer något med mjölken när den kokas, men jag vet inte vad. Tror att det är väldigt individuellt vad man klarar och inte klarar.



Cicki    
Ånej, det stämmer inte. Från vlken planet kom han ifrån??
Mjölkprodukter kan de flesta klara av up till 2 dl. på hela dagen alltså
Lagrade ostar från minst 6 månader går bra. Men nu finns det bra utbud av låglaktosa produkter ute på marknaden. HYLA från Valio, laktosfria från Valio är några exempel.




Annelie Bohman    
Hej..Jag har fått info om att när mjölk kokas upp, rätas proteinet ut. Blir därmed snällare mot magen..Vår dietist på Barn Helsingborg säger detta..Har barn med komjölksproteinallergi..Mvh.Annelie



Gästkonto    
Om det är mjölkprotein-allergi tror jag inte det har någon som helst betydelse om man kokar eller steker/värmer produkten, proteinet är oförändrat och borde ge allergi så jag har fattat det därför undviker jag då allt där det står att det innehåller mjölkprodukter oavsett om hur man tillagar produkten .



Kajsa    
Jag diagnosticerades först i 20-årsåldern för mjölkallergi trots fullt väldigt tydliga symtom (fullt av eksem, vansinnig mage, astmaliknande symtom, konstant rinnande näsa, trötthet, vägrade dricka mjölk etc) samt släktningar med mjölkallergi....
Mina föräldrar hade ändå redan när jag var liten faktiskt konstaterat att jag "inte tålde mjölk så bra" men att det gick bättre om mjölken var kokt/tillagad!

Jag har funderat över det där efteråt och tyckt mig hittat förklaringen i litteratur jag läst, nämligen att det finns ett antal olika proteiner i mjölk och det är olika från person till person vilket eller vilka man reagerar på och att vissa av proteinerna åtminstonde delvis förstörs i vissa processer, tex kokning.
Nu när jag är "ren" från mjölk vet jag ju att jag reagerar skarpt även på extremt små mängder kokt/tillagad mjölk, men förmodligen reagerar jag alltså ännu mer på okokt mjölk.



Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicKristyr till äggallergiker? nyGästkonto320,6 timmar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2018 (19 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade