"Får" man testa?

"Får" man testa?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    "Får" man testa?
  Caroline    

"Får" man testa?


Vi misstänker att vår dotter på 7 mån kan vara mjölk (-protein)allergisk.

Med gluten är det ju så att man inte bör testa att utesluta det om man inte är säker, men får man göra det med mjölk?

"Får" man testa?  skrevs april 2006

  Marie    
Hej! Prova att ta bort alla mjölkprodukter på en gång. Oavsett vad Bvc säger, för det går inte att med säkerhet testa på annat sätt. Vi slutade med mjölkprodukter till vår dotter och på ca 5 dar märkte vid skillnad, å efter ca 8dgr mådde hon helt bra igen . Detta efter att ha haft kolikliknande magont i flera veckor. När vi senare gjorde pricktest så visade det ingenting!!! Så man får helt enkelt prova sig fram, men ge inte upp för tidigt , det kan ta ett tag innan all mjölk försvunnit "försvunnit" ur kroppen. Hoppas det hjälper.

Skrevs april 2006

  Cicki    
Hej!
Visst kan man prova det, det gjorde jag med min son när han var 2 år (nu snart 9) och blev betydligt bättre. Efter en tid, typ 3 år provade vi litegrann hur det gick (ju större de blir ju lättare är det att prata med dem och barnet kan själv tala om hur han/hon mår) hur som helst så ökade vi successivt och nu vet vi hur mycket han tål. Det kan ju vara så att ditt barn är laktosintolerant och det kan växa bort med åldern.


Skrevs maj 2006

  anna    
När min andre son hade så mycket exem på kinderna(drygt ett år) att han var ständigt blodig, tog vi bort mjölken efter att talat med läkare och fått kalktabletter(behövs). Han var fri från exem på en vecka. När han var 3.5 kunde vi lägga in mjölk igen. Lycka till anna

Skrevs maj 2006

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicGlutenfria recept nyGästkonto37 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade