Bli tagen på allvar ?

Annons...
Slippa annonser?

Bli tagen på allvar ?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Anslagstavlan ››
Av    Bli tagen på allvar ?
Pia Ernst    

Bli tagen på allvar ?


Jag har tVå barn med mjölkallergi. dvs de tål inte mjölkproteinet. Min stora pojk är så känslig att vi inte kan ta i honom, pussa honom etc utan att han reagera.Han får nässelutslag,kli i munnen om han fått i sig lite och kan gå på andning. Men när man har barnen på dagis så är det presis som personalen tror att man sitter och ljuger för dem. De tror att så känsligt kan det inte vara, eller att det är jag som inte vet skillnad på laktos och mjökintollerans. Pojken kommer hem och är flammig på hela kroppen i bland, då får man till svar att du vet ju hur barn är eller vi hinner inte hålla efter barnen. Vad är det för sätt. Jag hade inte tjatat och gnatat på personalen om det inte vore för att min son är så himla känslig.Är det så svårt att tvätta barnen och torka borden efter en måltid. Är det någon som känner till problemet, hur gör ni för att de ska förstå vikten av det hela ?

Bli tagen på allvar ?  skrevs augusti 2001

Annons   
Lena1    
Jag har inte exakt samma problematik som du men liknande. Du får bara inte ge upp utan samla skriftlig information som du kan ge dem. Finns allergikonsulent där du går med ditt barn? Ta hjälp av henne isåfall. Om det inte finns allergikonsulent så kan din läkare skriva remiss till henne. Jag har mycket bra erfarenhet av vår i Göteborg - en riktig pärla som är kunnig, erfaren och vågar säga ifrån på ett korrekt sätt.
De här personerna som inte tror dig - de finns överallt. Ge bara inte upp. Ta istället upp med dem varför de inte tror dig! Bli bara inte arg utan fortsätt att diskutera. De kanske bara är så okunniga att de helt enkelt inte FÖRSTÅR hur allvarligt det kan bli. Ibland måste man informera många gånger innan de BEGRIPER och TAR DET TILL SIG.
Ge dem gärna exempel från tidningar elller böcker eller infoskrifter.
Ge bara inte upp och börja tro att du är besvärlig och kanske överbeskyddande (vanliga dumma kommentarer från andra som är okunniga).
Stå på dig!


Skrevs augusti 2001

Kamilla Höjd    
Hej!
Har en son med mjölk o ägg allergi.Hos oss är allt underbart. Vi har ett allergi dagis där alla tas på allvar. Har ni inte någon allergi avdelning kanske ni har en allergi dagmamma dessa är ju special utbildade. Om inte ta kontakt med din barnomsorgsavdelning där du kan ta upp ditt problem be även din doktor skriva ett intyg så att personalen vet att du menar allvar. Detta är bara ett förslag på vad du kan göra . Tänk på att alla barn har rätt att ha en trygg miljö på dagis så både barnen och föräldrarna har det tryggt på arbetstid.


Skrevs februari 2002

Helle    
känner igen mig på denm punkten..att inte bli tagen på allvar...
esom det tydligen e ganska ovanligt för en vuxen person att ha mjölkproteinsallergi, så har jag väldit svårt för o bli tagen på allvar när jag är ute och äter...när jag pratar med personalen så brukar dem titta misstänksamt på mig. jag vet inte hur många ggr jag gått ut och de lovat fixa nåt helt mjölkfritt och sen steker demändå maten i vanligt margarin...

ta min skolbal tex.
jag skickade med en lång lista på alla saker jag inte får äta. jag satte mig ch skrev uppp ALLA mjölkprodukter plus att jag skrev dit´att jag var lite känslig mot röda saker,

förrätten gick bra. paradisäpplet var ju bara att flytta på...varmrätten däremot...jag fick äta potatisen och såsen sa man. så jag la upp det på min tallrik och esom jag var gansla hungrig orkade jag inte vänta på att resten av min mat skulle komma så jag började äta lite potatis med sås på. då kommer en servitris ut och tar min tallrik och slänger ur sig att det är mjölk i såsen och att potatisen är stekt i margarin.och jag hade ätit av den.
sen fick jag en ny tallrik med mjölkfri potatis, men med samma sås och en qornfile som jag vet att det är mjölk i...jag försökte skrapa av såsen från potatisen, när en till servitris kommer springande med en tallrik åt mig, med mjölkfri mat på..och den maten var fri oxåp,men innan jag hinna ta tallriken säger människan-oj du hade redan fått mat och så sprang hon iväg igen.

sen kom efterrätten in. och vad var det???kanderade jordgubbar. trots att jags krivit att jag var känslit mot rött.

halva balen fick jag spendera på toa...och dagen efter när det var studentlekar kunde jag inte vara med för att jag mådde så dåligt.dem där ignoranta personalen förstörde nästan hela min bal och hela studentleksdagen för mig. halva studentdagen mådde jag desutom allt än bra. två dagar efter mjölkintaget så mår jag alltid som sämst...
som tur var så släppte det mot kvällen när vi hade studentmiddag...
men det tog ju då två månader innan jag kunde äta normalt igen...
jag blir så arg på dem som inte tar oss allergiker på allvar. de fattar inte riktit vad dem kan förstöra...det var bara rena turen att jag inte fick en allergichock på balen...har fått det två ggr...och det är inte roligt alls.

stå på er allihop!!!
kram

Skrevs oktober 2002

tess Hart    
jag är 19 år nu.. jag är alergisk mot proteiner från kött, mjölk o ägg. kan inte äta nått från djur. o när jag kom till vård centralen för tseter omt min alergi.. så trode inte läkarn på mig... o sa att det inte var ärftligt.. o att det fanns ingen sån alergi.. min moster och min syster har samma alergi som jag.. PS när jag gick på förskola o skolan.. så var det ingen som först brydde sig heller om min alergi.. så jag har ofta tatt med mig egen mat till skolan..

Skrevs juni 2003

Satu Järlbrink    
Hej
På min dotters dagis hade de ingen kunskap alls om gluten, så jag tog dit en dietist på en personaldag, kommunen betalade hennes milersättning, och på så sätt fick all personal samma information. Idag är dottern 10år, och går i skolan.. Jag har en öppen dialog med Mattanterna och så fort de är osäkra ringer de mig. Lycka till


Skrevs augusti 2003

Marie Narberg    
Hej min dotter har precis börjat på dagis.Hon har både kraftig ägg och mjölkallergi. Har nu upptäckt att alla barnen får fil och smörgås på morgonen men inte hon. Hon får bara smörgås, alltså inget alternativ till fil, det finns ju soja och havreyogurt. Sedan har komunen inte råd att ha någon i köket på morgonen så att barnen kan få havregrynsgröt på morgonen!!!!!!! Barnen får fil och smörgås varje morgon.......
Håller med dig det finns väldigt lite förståelse för allergier. Vår dotter får också nässelutslag m man tar på henne, men då tycker folk att det är så jobbigt när man ber dom tvätta händerna om de ätit något som innehåller mjölk eller ägg. Tala om att vara egoist. Skulle vilja se vad dom hade gjort om deras barn varit svårt allergisk, då skulle det nog inte vara så svårt......
Alla orter har tyvärr inte lyxen att ha allergidagis eller en avdelning för alllergibarn.Vi tog dit en allergisköterska som talade om hur viktigt det var, det är inte bara lite utslag, nästa gång kan det gå på andningen..... Personalen har anamat detta, men vissa dagar har hon tyvärr nässelutslag när jag kommer. Det är helt enkelt för lite personal. 20 barn på 3,25 fröknar.


Skrevs september 2007

Lisa Bekkouche    
Hej! Känner igen mig...att inte bli tagen på allvar.
Ang. förskolan. Be om att få ha ett möte med personal samt föreståndaren och förtydliga hur viktigt det är att din son inte får komma i kontakt med mjölk osv. Dem måste förstå att det är allvar. Allergi är inget som man kan skylla på att man inte hinner med osv. Det finns möjlighet för förskolor att sätta in en resurs-personal. Vet dock inte hur svår allergi din son har...

Ang att inte bli tagen på allvar. När jag var på BB blev jag serverade både fruktcoctail och köttfärssås (är allergisk mot bl a alla frukter, tomat, kryddor osv osv). Så det blev att äta potatis och majs under den tiden jag var där. Vilka knäppisar det finns!

Skrevs januari 2009

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicLaktos, kanske mjölkprotien allergi...Mikael Lundman1112 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade