Att gå ner i vikt när man har celiaki!

Att gå ner i vikt när man har celiaki!

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Recept ››
Av    Att gå ner i vikt när man har celiaki!
  Marieanne    

Att gå ner i vikt när man har celiaki!


När jag fick min diagnos celiaki. Forsatte jag att äta den mängden jag alltid gjort förutom att jag nu åt glutenfritt. Efter 1 år hade jag gått upp 10 kg. Nu vill jag gå ner men det är inte så lätt att hitta recept där ingredienserna är anppassade glutenintoleranta och laktos känslig.

Att gå ner i vikt när man har celiaki!  skrevs augusti 2006

  Nina    
Hej!

Jag gick också upp mycket i vikt när jag började äta "rätt". Men jag la om kosten lite. Jag äter väldigt mycket frukt och grönt. Min sambo tycker jag äter jämt, för jag går gärna och tuggar på ett äpple eller päron eller nån annan god frukt/grönsak. Gräddsåser gör jag nästan aldrig. Gör jag sås så gör jag den på mjölk eller vatten. Smakar gott gör det med hjälp av kryddor, inte grädde.
Godis, chips och sånt har jag aldrig varit mycket för så det var lätt att välja bort. Nog för att jag äter det ibland. Man måste unna sig nått gott emellanåt.
Dessutom började jag träna. Inte mycket. Men 1½ timma intensivgympa i veckan. Och så går jag ut och går då och då. Tar cykeln till jobbet istället för bilen (har 2 mil tur o retur).
Och nu 2 år senare har jag gått ner 10 kg. Det har tagit tid, men jag tror det är bättre att det tar tid än att man rasar i vikt. Tror på nått sätt att det är lättare att hålla vikten då. Och mår bra gör jag. Egentligen började jag inte med allt det här för att gå ner i vikt, utan för att må bra. Och jag mår mycket bättre nu än jag gjorde tidigare. Orkar mer på nått sätt. Och framför allt, jag är nog trevligare med min familj.

Kramar / Nina

Skrevs augusti 2006

  Marieanne    
Tack Nina för dina tips. Men jag räknar mig nog själv som aktiv. Men jag behöver mer. Skulle gärna se att vi kunde välja mer av lättare produkter som laktosfri lätt mjölk, låglaktoslätt fil. Givetvis måste man täknka på vad man stoppar i sig samtidigt som det är vicktigt att vi som är alergiska eller intolernata inte missa vitaminer fibrer mm.

Skrevs augusti 2006

  Lena    
Wow - fick en flash när jag läste detta inlägg. Trodde att jag var den enda som hade fått problem med vikten efter jag slutat med gluten. Själv har jag gått upp några kilon, trodde i min enfald att jag skulle gå ner när jag slutade äta gluten eftersom mycket av spotana kaffebörd osv försvinner. Men istället började jag gå upp i vikt. Jag äter typ samma lika när det gäller mängd mat som jag gjorde innan så jag förstår inte varför man går upp i vikt.

Skrevs augusti 2006

  Marieanne    
Hej Lena det kan jag berätta. Innan diagnosen kunde inte kroppen tillgodose sig allt man åt. Man skulle kunna säga att kroppen gick lite på svältkost. Men när man sedan ändrde kosten tar kroppen till sig allt vilket blir resultatet av viktuppgång tyvärr.

Skrevs augusti 2006

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicICA sandwiich tomat o mozarella nydietist04 dagar
New TopicGlutenfria Snacks nyKristina05 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade