Allergisk mot vete??

Allergisk mot vete??

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    Allergisk mot vete??
  Anna    

Allergisk mot vete??


Har en son är 4 år. Har precis fått veta att han är allergisk mot soya, har max reaktion på jordnöt och en liten reaktion på vete.

Är det någon annan här som är allergisk mot vete?? Har ni några tips?? Känns som en djungel i affären. Kan det växa bort??Allergisk mot vete??  skrevs september 2006

  Maria    
Hej!
Jodå, det kan växa bort till skillnad från glutenintolerans. Man kan äta de glutenfria varor som det står "naturligt fritt från gluten" sedan tror jag det beror på hur känslig man är om man kan äta alla glutenfria varor. Det är nämligen så att glutenintoleranta tål vetestärkelse, men det är inte säkert att de som är allergiska tål det.

Mvh
Maria

Skrevs september 2006

  Gretel    
Se till att få ut livsmedelsanvisning av dietisten, på Glutenfri kost och testa. Efter en provätning på 14 dagar så kommer du att se om det gör någon skillnad för din lille kille.

Skrevs september 2006

  Marie    
Hej! Det är svårt att hitta garanterat vetefria produkter. Då det oftast inte funkar med glutenfria varor, eftersom de innehåller vetestärkelse. Det gäller att lusläsa innehållsförteckningarna och vara medveten om att vete kan "gömma" sig i olika beteckningar. Tex glukossirap kan innehålla vete, liksom vissa stabiliseringsmedel.
Likaså får mjöl/produkter av andra sädesslag innehålla upp till 5% vete utan att det anges.
Oatlys produkter är inte heller helt "rena" från vete.
MEN det beror helt på hur känslig man är, så man får helt enkelt prova sig fram och se vad man klarar av. Min tjej klarar tex inte Oatlys havremjölk medans Oatlys glass funkar utan problem(förmodligen för att den innehåller fler ingr än havremjölken och alltså totalmängden vete"spår" blir mindre).
Lycka till i djungeln!!


Skrevs september 2006

  Gäst K (Gästkonto)    
Om man är allergisk mot vete (jag har också en "mild reaktion mot vete"), är det inte detsamma som glutenintolerans.

För mig tar det sig uttryck i att jag får utslag i ansikte och på halsen. Om jag inte äter för mycket vete, går det i regel bra och durumvete (i pasta) brukar jag inte reagera på.

Skrevs september 2006

  Linda    
min brorson visade också positivt på vete men har inga problem med vete alls. Om det är blodprov ni tagit är dom ju inte sådär jätte tillförlitliga! Jag är allergisk mot vete har fått jobbiga reaktioner som svullna läppar och tunga men vete i tillagad form, alltså som kokats eller varit i ugnen går hur bra som helst..knasigt!

Skrevs december 2006

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicMarabou mandel/vete/nötte nydietist07 dagar
New TopicSanta Maria tex mex dip ostriskLouise112 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade