Tips om tårta utan grädde!?

Tips om tårta utan grädde!?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    Tips om tårta utan grädde!?
  Gäst K
(Gästkonto)
   

Tips om tårta utan grädde!?


Hej! Min dotter är komjölksallergiker bl a och fyller snart 3 år. Skulle vilja göra en tårta som hon kan äta men vad ska man hitta på?? Är dessutom känslig mot soja och div andra födoämnen. Finns det nån som har nåt tips? Tack på förhand!

Tips om tårta utan grädde!?  skrevs november 2001

  Katarina    
Hej. Om du gör en vanlig sockerkaka, så kan man tillexempel göra mjölkfri vaniljsås och lägga emellan tillsammans med mosade bär. Uppepå kan man göra chokladglasyr. Du skulle även kunna använda mjölkfri/sojafri glass, till ex den nya från Oatly. Jag har inga exakta recept utan det här är saker jag har hört från annat håll. Du kanske kan hitta några recept bland www.allergimat.com's recept eller på http://welcome.to/matallergilistan
Lycka till!
Katarina


Skrevs november 2001

  Kamilla    
Hej Katarina
Har en liten fråga vart hittar du den nya glassen?


Skrevs november 2001

  Gäst K (Gästkonto)    
Oatly-glassen finns i de flesta vanliga livsmedelsbutiker. Till tårtor o dyl kan man också använda Oatly Vaniljsås som är vispbar och jättegod! Det är en helt ny produkt som kommer ut i butikerna om ett par veckor. Oatly har ett helt sortiment mjölk- och sojafria produkter, kolla på www.oatly.com

Skrevs januari 2002

  Ulrika    
Hej!

Ville bara tillägga att det finns en till mjölkfri glass som är billigare eftersom det är mer i den. Den heter Tofuline och smakar oerhört gott tycker både min sambo, mina föräldrar och de kompisar till mig som smakat den, trots att ingen av dem är intoleranta.

Skrevs januari 2002

  Pia    
Tofuline är dock inte sojafri...

Skrevs februari 2002

  Cecilia    
Hej! Min son fyllde precis fem i dagarna, så jag har faktiskt mitt favorittårtrecept liggande här bredvid...
Eftersom han inte är glutenintolerant så "fuskar" jag och köper färdig botten. Det första lagret lägger jag hemlagad vaniljkräm, kokt på vaniljstång det blir mycket godare då! Nästa lager gör jag av hemlagat fruktmos, iår med äpple, päron, persika, ananas och banan. Ovanpå kommer sen pricken över i! Då gör jag en Amerikansk glasyr, som ser precis ut som vispgrädde! (Det blir så långt att skriva ut det här, men maila gärna privat så skickar jag det till dej!)
Sen garnerar jag med mera frukt och så ljus förstås!
Lycka till! Och Gratulera din lilla ängel!!


Skrevs februari 2002

  Nathalie    
Har ni provat det nya receptet på choklad tårta som jag har bidragit med till recepten? Den är väldigt god! Prova den :)

Skrevs juli 2002

  Kamilla    
Hej !
Choklad tårtan är jätte bra. Bytte ut sojamjöl mot 2 tsk bakpulver för då kan även soja allergiker äta denna. Blandade mosad banan och hallon med lite socker och havregrädde och la detta imellan det blev kanon.


Skrevs juli 2002

  Maria    
Om man nu vill ha grädde så ska det i butiken i Sollentuna (Dietistrådets butik) finnas en viss kokosmjölk som går att vispa upp till gräddkonsistens. Jag fick tipset när jag var där senast.// Maria

Skrevs oktober 2002


Louise M (dietist)
   
Dietistbyrån är det som har butiken. Kokosgrädden går även att köpa på postorder via allergimat. Sök bland produkterna så finns den där.

Skrevs december 2002

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New Topicmarabou mjölkchoklad 200g nydietist06 dagar
New TopicSnabb effekt..?Caezar011 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade