Lussebullar utan vetemjöl??

Lussebullar utan vetemjöl??

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Recept ››
Av    Lussebullar utan vetemjöl??
  Marie    

Lussebullar utan vetemjöl??


Letar efter ett recept på lussebullar/bullar utan vetemjöl eller mix. De får inte heller innehålla mjölk eller soja"släktingar", men det är ju rätt lätt att byta ut. Har någon lyckats testa sig fram till nåt som funkar???

Lussebullar utan vetemjöl??  skrevs november 2006

  K    
Jag har tyvärr inget bra svar men kan säga att det kunde ha varit jag som skrev inlägget.
Vi har precis samma problem (naturligt glutenfritt, mjölkproteinfritt och baljväxtfritt) och skulle också behöva hjälp med recept på tex lussebullar!


Skrevs november 2006

  Gäst K (Gästkonto)    
Min dotter blev så ledsen idag, 'mamma kan jag inte äta lussebullar i år', jag tål ju inte gluten. Jag gick in och kollade recept och tog ett 'i högen'. Vi gick och handlade och bakade och dom blev supergoda. Kollade efter recept åt er två, men inget utan V. Det fanns däremot recept på mjuka kakor utan V. Gör som jag har gjort i flera år innan G kom in i vår familj. Använd recept på mjuk kaka som passar er och smaksätt med den ljuvliga saffranet. Gärna kokos både i och utanpå.........Lycka till

Skrevs november 2006

  Marie    
Hej!Nu har jag hittat ett recept på bullar, så det är väl bara att tillsätta saffranet så har man Lussebullar!! Jag har inte hunnit prova detta ännu, återkommer när jag gjort det.
Här är receptet:
50g jäst
150g mjölkfritt smör
5dl vatten
2msk fiberhusk
2tsk bakpulver
1dl socker
2dl bovetemjöl
5-6dl rismjöl (eller majsmjöl)

Gör bulldegen som vanligt. Låt jäsa 30 min.Kör degen i maskin lite om du har en. Knåda degen mycket lite på arb bänken.Forma bullar, låt jäsa ytterligare 30 min. Pensla med mjölkfritt smör. Grädda 10 min i 250 grader.

Skrevs november 2006

  Åsa    
Vi bakar efter vanliga recept men byter bara ut smör mot mjölkfritt margarin och mjölk mot Solhavre (ICA). Det blir hur gott som helst. Vi kommer fortsätta använda Solhavre vid bakning även i framtiden, dvs om familjen blir av med mjölkproteinallergin.

PS Pannkakor smakar toppen med solhavre!

Skrevs november 2006

  Åsa    
Sorry, jag var helt inne på att det skulle vara mjölkfritt inte fritt från gluten...

Skrevs november 2006

  K    
Tack så hemskt mycket för tipset!
Vi skall testa receptet!


Skrevs november 2006

  Mia    
Jag testade att ett recept med kesella, men bytte ut den mot ett extra ägg och samma mängd äppelmos, det blev toppen!

Skrevs december 2006

  Marie    
Hej! Laila Knudsen på www.specialkost.se har utvecklat en mjölk-gluten-vete-soja-ägg fri "mix", som man sen ska blanda med det mjöl man tål tex rismjöl, bovete, majsmjöl. Detta för att få ner kostnaden. (Kuvertet med "mix" kostar 10:- + porto, man mailar bara henne vad man vill ha och sin adress. Och betalar sen via internetbanken.) Detta ska sen gå att hantera som en vanlig deg. Jag har varit i telefonkontakt med Laila, å hon är mycket frikostig med råd om det behövs. Nu väntar jag på mitt "kuvert" med mix, sen ska det bli baka av!!!!

Skrevs januari 2007

  Virginia    
Hej!

Ett tips för att få de fina och inte så skrynkliga när de är färdigbakade, är att inte pensla dem förrän man tagit ut dem ur ugnen. Ägget stelnar fort och är härligt släta.

Skrevs november 2007

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicICA sandwiich tomat o mozarella nydietist04 dagar
New TopicGlutenfria Snacks nyKristina05 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade