Buffelmozzarella laktosfri?

Buffelmozzarella laktosfri?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    Buffelmozzarella laktosfri?
  Frida    

Buffelmozzarella laktosfri?


Hej
Läste i en mat tidning som jag prenumererar på (Matmagasinet) att man kunde använda buffelmozzarella som laktosfritt alternativ till komozzarella i en maträtt. Har letat på internet men har inte hittat ngt som bekräftar det... Är det någon som vet?? Tack!
MvH Frida

Buffelmozzarella laktosfri?  skrevs december 2006

  Berit    
Hittade en brittisk sida med bra info om buffelmjölk: www.buffalomilk.co.uk. Där finns bl a en tabell som visar buffelmjölkens sammansättning. Av tabellen kan man bl a utläsa att buffelmjölk innehåller 4.9 gram laktos mot komjölkens 4.8.

Skrevs december 2006

  Frida    
Tycker det är ganska dåligt av matmagasinet att skriva ut att "för laktosfritt, använd buffelmozzarella" när det innehåller mer laktos än komjölk. tänk så är man jättekänslig mot laktosen.

Skrevs december 2006

  Berit    
Håller med dig om att det är dåligt av Matmagasinet, fast jag skulle säga VÄLDIGT dåligt! =) Tycker du ska maila till Matmagasinet och påtala att de har fel ang buffelmozzarellan och att de måste kolla fakta bättre nästa gång.

Skrevs december 2006

  Frida    
har fått svar från matmagasinet nu, mailade ulla cocke som e chefsredaktör eller liknande över tidningen. Hon sa att de pratade med dietister innan de skrev ut att t.ex buffelmozzarella skulle vara laktosfri, men skrev även att de ostarna INTE va laktosfria. Tycker det lät konstigt, men hon skrev även att de skulle tänka lite innan de skrev ut "laktosfritt" nästa gång på ostar etc. Så vi får se vad som händer, om de tar till sig av kritiken eller ej. //Frida

Skrevs januari 2007

  Berit    
Nog låter det konstigt alltid! Hoppas verkligen de tar till sig av kritiken och dubbelkollar - och kollar igen - innan de påstår att något är ex.vis laktosfritt. Och tyvärr är det ju bara att än en gång konstatera att dietister inte vet och kan allt.

Skrevs januari 2007

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicICA sandwiich tomat o mozarella nydietist010,9 timmar
New TopicGlutenfria Snacks nyKristina01 dagar
New TopicMarabou mandel/vete/nöttedietist011 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade