Amaranth Godis

Amaranth Godis

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Recept ››
Av    Amaranth Godis
  Johan    

Amaranth Godis


Mitt favoritsätt att tillaga Amaranth är att poppa dem.

Sätt en teflonpanna på spisen på högsta möjliga värme.
När pannan har blivit varm lägg i några frön. När fröna börjar poppa så
är pannan tillräckligt varm.
Häll i ca en matsked åt gången och skaka till stekpannan, vänta några sekunder
medan fröna poppar och skaka till igen, upprepa tills det att det inte poppar flera frön
(ca 10 till 20 sec). Vänta ej för länge, då fröna blir ganska lätt brända.
Häll ut de poppade fröna i en skål och fyll på med ytterligare en matsked
med Amranth frön i stekpannan....


Poppade Amaranth frön är perfekt att blanda i egen mussli
eller att hälla ovanpå frukost youghurten.
Smaken är lite åt det nötiga hållet.

Poppad Amaranth är också en perfekt bas för hälsosamma snacks och godis.
Smält ett par bitar blockchoklad i micron och blanda i rikligt med poppad Amaranth.
Klicka ut på ett smörpapper och låt bitarna svalna.
Det går inte åt så mycket choklad i detta recept så det är ett riktigt nyttigt godis :-)


Ett annat snack är att göra "kakor"/bars på poppad Amaranth och sesamfrön.

Ta 3/4 poppad Amaranth
1/4 sesamfrön.
Gör en "knäck"-sås i micron på brunt farinsocker, sirap & honung ev lite vatten.
Blanda i Amranthen och sesamfröna i knäcksåsen. Häll ut blandningen på ett smörpapper
och forma det till en tunna kaka, skär ut fyrkanter innan blandningen har stelnat och
låt det hela svalna.
Nu är det bara att avnjuta dina läckerbitar.
Vill man lyxa till det kan man doppa fyrkanterna i smält blockchoklad,
blir rena hälso Dajmen.

Jag har svenskodlad Amaranth från egen odling till salu!
maila mig på [email protected]

Amaranth Godis  skrevs januari 2007

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicICA sandwiich tomat o mozarella nydietist04 dagar
New TopicGlutenfria Snacks nyKristina05 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade