Mjölk/sojaallergisk

Mjölk/sojaallergisk

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Mjölk/sojaallergisk
  Ulrika    

Mjölk/sojaallergisk


Hej,
har en flicka som är drygt 3 år. Efter pricktest/patchtest så har det visat sig kraftig reaktion mot mjölkprotein och sojaböna. Reaktion mot råg och vete, eventuellt mot havre. Vi har efter 2 veckor inte fått kontakt med dietisten och doktorn sa åt och att inledningsvis avstå från soja/mjölk, vilket vi nu har gjort i snart 2 veckor. Min dotter Mira är bättre i sin mage och bajsar mer normalt.
Först kom det som en chock fast jag förtod att något var fel med magontsklagande samt rikliga toabesök 3-5 ggr/dag. Jag tycker det är urdåligt att inte få hjälp omgående av någon som kan förklara hur vi ska leva för att få Mira att må bra. Hon är ju bara 3 år..... och jag visste inte ens vad hennes allergi innebär. Min första tanke var att ge henne banan och vatten till dess vi får hjälp med information.
Nu har vi köpt alla produkter som finns att tillgå i handeln, men det är inte mycket som hon vill ha. Innan så började och slutade Mira dagen med en flaska mild fullkornsvälling (som hon fick ont i magen av).... nu finns det inget hon vill ha....
Usch, det känns så svårt och jag känner mig stundvis uppgiven och ledsen för hennes skull.
Varför ska hon fortfarande äta vete och råg om det gav utslag på patchtesten? Är hon inte allergisk mot det då? Varför var det frågetecken på havre? Finns det fler saker hon är allergisk mot om vi testar vidare?
Ni som vet mer än mig -skriv gärna en rad. Känner mig ensam....

Mjölk/sojaallergisk  skrevs mars 2007

  Anne-Marie    
Min son är 9 månader och är oxå allergisk mot mjölk, ägg, vete och råg. Känner som du att det är svårt att få något klart svar från läkare om hur man ska gå vidare. Min son älskar oxå välling och han äte Sinlacgröten blandad med Havremjölk till vällingkonsistens. Men ditt barn är ju äldre så hon kanske inte alls gillar det. Har tyvärr inte så många tips vill bara ge dig en stöttande hand.

Skrevs juni 2007

  Tanja    
Hej. Det är nog tyvärr så att man får ligga på ganska mycket själv för att få hjälp. Kontakta dietisten och förklara att ni är förvirrade, inte har några erfarenheter av allergier och att beskedet kom plötsligt. Jag har själv en dotter som är 15 månader med mjölk-, ägg-, soja-, vete-, råg-, majs-, kött-, grönsaks-, sten- och kärnfruktsallergier samt ev havre. Havren är lurig säger allergidoktorn eftersom den kan ge utslag vid hudkontakt även fast man inte är allergisk. Min dotter lever på Neocate, en ersättning som man kan reda till välling och gröt vilket hon tycker om men det kan nog vara svårare att få ett äldre barn att acceptera den typen av ersättning eftersom den har lite speciell smak. För oss tog det nån månad innan min dotter till slut accepterade smaken och nu älskar hon den. Man kan göra välling och gröt på ris- och majsmjöl men säkert på andra grövre mjölsorter också. Sinlac-gröten ska ni nog akta er för tills ni har fått ordning på allergierna eftersom den innehåller soja, dock i små mängder så det kan funka. Inte för oss i alla fall. Hoppas att ni får hjälp snart. Mvh Tanja

Skrevs juni 2007

  Tanja    
Rismjölk, brukar de flesta tycka är ganska gott. Den finns ju kalciumberikad. Det går att koka välling på den med maizena. Kanske kan det funka för henne i alla fall till sni får fatt på dietisten. Att i en övergångsperiod tillsätta vaniljsocker är också ett bra knep för äldre barn, eftersom det mesta går ned med vaniljsmak. Men det tar ju ett tag att vänja sig vid nya smaker. Tillsätt lite extra fett i maten också (mjölkfritt flytande margarin brukar gå ganska bra) det höjer smaken och kan kanske behövas när barnen inte äter så mycket av det nya. Det är ungefär de knepen jag brukar köra med mina tre allergiska barn...

Skrevs juli 2007

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej Hoppas att du fått veta något av dietisten vid det här laget. Min Son är snart 2 år och komjölksproteinallergisk. Eftersom han inte ens tål nutramigen får han någor som heter neocate. Detta har inte alls samma elaka smak och det var inga problem för oss att vänja honom med det. Går att blanda med sinlacgröten till vällingkoncistens.

Skrevs augusti 2007

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicMarabou mandel/vete/nötte nydietist07 dagar
New TopicSanta Maria tex mex dip ostriskLouise112 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade