Jag är fri från glutenintolerans!

Jag är fri från glutenintolerans!

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Jag är fri från glutenintolerans!
  Niklas    

Jag är fri från glutenintolerans!


Jag heter Niklas och ska berätta min historia. Från det att jag var nyfödd och drygt ett år framåt hängde mitt liv på en tråd. Jag hade uppsvälld mage, konstanta magproblem och grät konstant. Ingen visste vad felet var. Till slut fick vi experthjälp och det konstaterades att jag var allergisk mot gluten. Från det konstaterandets tidpunkt levde jag mitt liv förträffligt. Jag hade inga problem och allting förflöt alldeles perfekt. När jag var 18 år (alltså omkring 16 1/2 år efter min diagnos) flyttade jag till Karlskrona för att plugga engelska. Jag bestämde mig då på egen hand att utsätta mig för dödssynden - att äta glutenmat! Min mor var knappast optimist och inte jag heller, om jag ska vara ärlig. Men ett år senare vägde jag tio kilo mer - i muskler! Nu har det gått tio år till och jag är 28 år. Jag har aldrig någonsin haft besvär med magen och jag är 1.73 cm och väger 70 kilo, vilket bör anses normalt. Anledningen att jag skriver detta nu är att jag inte haft en tanke på detta de senaste åren, men min flickvän påminde mig. Är det verkligen så som det sägs att jag kan återfå min gluten (trots tio år "uppehåll) eller beror det hela på en feldiagnos? Kan man isåfall få ersättning (jag tänker då dels på min egen förfärliga sits när jag tvingades äta "specialmat" och bli åtlöja under hela min uppväxt och dels på mina föräldrar som fick lägga ut en massa extrapengar på mig)

Vänligen,

Niklas, [email protected]

Jag är fri från glutenintolerans!  skrevs november 2006

  Pernilla    
Ursäkta mig, men "förfärlig sits" och "åtlöje" - var det verkligen så förfärligt att äta glutenfri kost och att du blev förlöjligad för att du skulle ha glutenfri mat tycker jag låter konstigt... Men, men, man upplever saker olika! Nu lever jag i och för sig med celiaki i familjen idag när det är vanligare och mere känt med celiaki och utbudet av varor är bättre och kvaliteten på produkter är bättre än tidigare!

Hursomhelst, har du gjort någon ny biopsi eller liknande för att kolla tarmen nu när du ätit mat med gluten en längre tid? Det kan ju vara så att du inte har några märkbara reaktioner på gluten men att det ändå finns en skada på tarmen - det borde i så fall resultera i brist på vissa vitaminer m.m. Jag tycker att 70 kg till 173 cm för en man låter ganska lite, men även där är vi ju olika! Men om du mår bra så skulle det ju inte vara omöjligt att du fått en felaktig diagnos, de kanske har misstagit gluten för veteallergi, en allergi som kan "växa bort" till skillnad från Celiaki?

Skrevs november 2006

  Maria    
Jag håller med lite här, du kanske borde göra en biopsi för att se att du verkligen klarar att äta gluten. Jag märker ingenting utanpå när jag fått i mig gluten men inuti min kropp blir det kaos och total förstöring så fort jag får i mig gluten, vilket bara kan visas genom biopsi. Jag rekomenderar att kolla upp detta noga innan du förklarar dig själv "frisk" Mvh Mia

Skrevs november 2006

  Alexander L    
Då har du nog inte äkta celiaki. Får jag i mig minsta lilla brödsmula kaskad kräks jag å kan inte äta på 1 vecka.

Skrevs den 27 april 2023

  Diana    
Hej! Är det celiaki kan du aldrig friskförklaras, däremot kan vi symtomfri förklaras. Läser du på o förstår kroppens funktioner kan du oxå lära dig varför du inte bör börja äta gluten igen även om du verkar symptomfri, det är en s.k maskering som sker, orsaken är kvar o kan slå ut på ett värre sätt längre fram. Biopsi är en väg, men kunskapsinhämtning är överlägset bättre. Låna boken: Gluten & Mjölk källan till moderna sjukdomar av Mikael Håkansson. Den boken har klarat mig från mycket okunskaps elände gällande all mat intolerans men även varför vi får pollen och djurallergi m.m. Rekommenderar den starkt. Han har även den oumbärliga Handboken för ett gluten och mejerifritt liv att ta med när du handlar din mat. Tips om du lider av pollen eller svår djurallergi. Köp Daosin är ett naturligt antihistamin inte samma som apotekens. Ta en kur (30 tabletter) varje år före pollen säsongen i mars börjar så slipper du helt besvär. Vi tar detta varje år o bara vissa år om det är extrema halter får vi komplettera nån dag med ögondroppar eller nazalese näspuff men annars helt symtomfria. Lycka till!

Skrevs den 14 juni 2023

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicMarabou mandel/vete/nötte nydietist05 dagar
New TopicSanta Maria tex mex dip ostriskLouise110 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade