AD droppar

AD droppar

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    AD droppar
  Robyn    

AD droppar


Hallå där ute!

ÄR det någon som har erfarenhet av kraftig allergisk reaktion mot AD droppar, både den olje- och vattenbaserade? Är nyfiken på vilka ämnen i dropparna som orsakat reaktioner hos andra och vilka allergier dessa barn haft i framtiden.
Själv har jag en multiallergisk dotter på 17 månader och en liten tjej på 4 månader och det är den senare som är allergisk mot AD dropparna, mjölk, majs, häst etc.

Ser fram emot att höra om era erfarenheter
Cicci

AD droppar  skrevs september 2007

  Robyn    
Har genom dietist och producenter av Ad dropar förstått att min dotter är första fallet i Sverige. Så vi får väl vara pionjärer i det hrä fallet, på gott och ont. MVh Cicci

Skrevs oktober 2007

  Tanja    
Hej! din dietist har tyvätt fel. Min son som nu är 2½ år blev allergisk mot de vattenlösliga AD-dropparna vid 6 månaders åler. Han fick nässelutslag i hela ansiktet och på kroppen så fort vi gav honom dem. Så vi avstod helt, vår allergolog tyckte inte ens vi skulle försöka med de oljelösliga. han lever på Neocate advance och har förhoppningsvis fått i sig det han behöver via den. Vi försökte isället vara ut mycket med honom, så att han skulle få mycket D-vitamin genom solen istället. Så mitt råd är att inte oroa dig för mycket för AD-dropparna, det går att leva utan dem...

Skrevs oktober 2007

  Robyn    
Hallåj Tanja!

Jo de vattenlösliga har tydligen många reagerat, på men inte de oljebaserade... Och så trodde jag och de på BVC att det var tvärtom! Så fel man kan ha. Det är oftast pepparminten i de vattenlösliga som vållar problemen. Det finns säkert fler fall, men inga har rapporterats in till producenten tyvärr. En stor miss att det inte kommer fram rapporter om fallen!

MVH Cicci


Skrevs oktober 2007

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej!

Gå in på www.motkroniskabesvar.se

Där står bla följande:

Kortfattat kan basallergin beskrivas så här: All vuxenföda är artfrämmande. Hos friska vuxna personer omvandlar immunsystemet födan till artegna ämnen och anpassar den till kroppens "egen identitet". Men hos spädbarn är immunsystemet tolerant, dvs. det fungerar ännu inte, därför ställer naturen artegen modersmjölk till förfogande. När vi ersätter bröstmjölken med annan föda, mest komjölk och mjöl, vänjer sig barnens organism vid den och när anpassningsmekanismen efter några månader börjar ta hand om födan uppfattar immunsystemet de för tidigt givna ämnena felaktigt som artegna.


Spädbarnets immunsystem kan inte ta hand om artfrämmande föda.
Bara modersmjölk är artegen


Därför kan de ostörda passera skyddsbarriärerna. Deras falska pass gäller hela livet så att vi dag för dag tillför våra celler artfrämmande ämnen med basfödan, vilket förr eller senare leder till sjukdom. Vi kallar dessa ämnen "basallergener" eller "basantigener".
Vid autoimmuna sjukdomar vänder sig immunsystemet mot dessa artfrämmande ämnen i vävnaden. Det vänder sig inte mot den egna vävnaden.
Med basallergi menar vi alltså en sorts överkänslighet mot eller ofördragsamhet av mjölk och andra ämnen som brukar finnas i nappflaskan.

Genom blodet och bröstmjölken kan dessa artfrämmande ämnen också skada fostret, som i sin tur kan bli "basallergiker" t.ex. barn till mödrar med astma.
Därför rekommenderar vi alla blivande och ammande mödrar i den nuvarande generationen att hålla "basallergidiet" (utan mjölk, mjöl, jäst och glutamin) och att amma utan tillägg i minst sex månader för att förebygga psykiska sjukdomar, allergier, hjärt- och kärlsjukdomar och andra kroniska åkommor hos sina barn.

I Skåne finns en grupp s.k. "Ursulababysar", som är friska därför att deras mammor följde Ursulas ovanstående råd.

Ta hand om ditt barns hälsa redan under graviditeten!


Läs mera om immunsystemet i fosterstadiet här


Man kan alltså skapa en friskare ny generation genom att amma alla barn minst sex månader helt och genom att blivande mödrar under graviditet och amning håller en speciell, så kallad basallergidiet. (Utan mjölk, spannmål, jäst och glutamin)


Vi vet att kroniskt sjuka kan bli symtomfria med samma diet. T.ex. brukar allergiker sluta reagera på sina allergener (katter, pollen, mögel, äpplen mm) och patienter med psykiska åkommor (bl.a. psykoser, depressioner, fobier, överaktivitet) bli symptomfria. Rygg- matsmältnings- urinvägsbesvär med flera brukar försvinna.


Skrevs december 2007

  Robyn    
Sorry men i det här fallet gick jag på eleminations diet under graviditet och inför ammnigen, men hon tålde ändå inte bröstmjölken- hon tål inga naturliga födoämnen ännu 7 månader gammal utan lever på syntetiska ämnen- så det där är blaha blah tyvärr.
MVH Cicci


Skrevs december 2007

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New Topicmarabou mjölkchoklad 200g nydietist08 dagar
New TopicSnabb effekt..?Caezar013 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade