Ovisst!

Ovisst!

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Ovisst!
  marie    

Ovisst!


Vi var på VC i onsdags och tog stick i fingret, det visade sig att min dotter hade blodbrist. Jag blev dörädd! Vi fick komma tillbaka på torsdagen och ta sänka, som skickades till sjukhuset. Igår ringde jag till VC och fick veta att alla prover var bra. Men vi väntar på att doktorn hör av sig, vi måste ju få ta tarmprov. vår dotter har under ett års tid haft ont i magen från och till, även humörsvängningar. Sista tiden har hon ont i magen nästan konstant. Men när jag läser allas inlägg hur deras barn varit och är. Så känner jag igen så mycket. Vi har dragit ner på gluten, men läste nu att det bör man inte göra innan tarmprovet. Men det känns fel att ge henne sånt hon får extra ont i magen av. Vad har ni för erfarenheter?

Ovisst!  skrevs november 2007

  Liselotte    
Stå ut tills ni får en biopsi!!! Om du börjar dra ner på gluten nu kanske inte biopsin visar ett riktigt resultat! Vår dotter hade ett "deformerat tarmludd med inflammatoriska celler i", detta gör att vi idag inte vet om hon är glutenintolerant eller har en spannmålsallergti! Det är jobbigt att inte veta och att provocera henne på nytt i ett halvår för att göra en ny biopsi känns ju inte aktuellt. Så mitt råd är absolut STÅ UT, men ring och tjata på att få en snabb tid för biopsi (min erfarenhet säger mig att det lönar sig att ligga på och tjata, så dom tycker att man är jobbig och vill "bli av med en"...). Lycka till!!

Skrevs november 2007

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej!

Gå in på www.motkroniskabesvar.se

Där står bla följande:

Kortfattat kan basallergin beskrivas så här: All vuxenföda är artfrämmande. Hos friska vuxna personer omvandlar immunsystemet födan till artegna ämnen och anpassar den till kroppens "egen identitet". Men hos spädbarn är immunsystemet tolerant, dvs. det fungerar ännu inte, därför ställer naturen artegen modersmjölk till förfogande. När vi ersätter bröstmjölken med annan föda, mest komjölk och mjöl, vänjer sig barnens organism vid den och när anpassningsmekanismen efter några månader börjar ta hand om födan uppfattar immunsystemet de för tidigt givna ämnena felaktigt som artegna.


Spädbarnets immunsystem kan inte ta hand om artfrämmande föda.
Bara modersmjölk är artegen


Därför kan de ostörda passera skyddsbarriärerna. Deras falska pass gäller hela livet så att vi dag för dag tillför våra celler artfrämmande ämnen med basfödan, vilket förr eller senare leder till sjukdom. Vi kallar dessa ämnen "basallergener" eller "basantigener".
Vid autoimmuna sjukdomar vänder sig immunsystemet mot dessa artfrämmande ämnen i vävnaden. Det vänder sig inte mot den egna vävnaden.
Med basallergi menar vi alltså en sorts överkänslighet mot eller ofördragsamhet av mjölk och andra ämnen som brukar finnas i nappflaskan.

Genom blodet och bröstmjölken kan dessa artfrämmande ämnen också skada fostret, som i sin tur kan bli "basallergiker" t.ex. barn till mödrar med astma.
Därför rekommenderar vi alla blivande och ammande mödrar i den nuvarande generationen att hålla "basallergidiet" (utan mjölk, mjöl, jäst och glutamin) och att amma utan tillägg i minst sex månader för att förebygga psykiska sjukdomar, allergier, hjärt- och kärlsjukdomar och andra kroniska åkommor hos sina barn.

I Skåne finns en grupp s.k. "Ursulababysar", som är friska därför att deras mammor följde Ursulas ovanstående råd.

Ta hand om ditt barns hälsa redan under graviditeten!


Läs mera om immunsystemet i fosterstadiet här


Man kan alltså skapa en friskare ny generation genom att amma alla barn minst sex månader helt och genom att blivande mödrar under graviditet och amning håller en speciell, så kallad basallergidiet. (Utan mjölk, spannmål, jäst och glutamin)


Vi vet att kroniskt sjuka kan bli symtomfria med samma diet. T.ex. brukar allergiker sluta reagera på sina allergener (katter, pollen, mögel, äpplen mm) och patienter med psykiska åkommor (bl.a. psykoser, depressioner, fobier, överaktivitet) bli symptomfria. Rygg- matsmältnings- urinvägsbesvär med flera brukar försvinna.


Skrevs december 2007

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
Inga inlägg skrivna ännu. Skriv gärna det första :)
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade