Kan någon hjälp mig?

Kan någon hjälp mig?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Kan någon hjälp mig?
  marie    

Kan någon hjälp mig?


Vi har tagit blodprover på min doter, alla var negativ. Inget glute och ingen laktos. Men hon har konstant ont i magen, inga kräkningar. Vi upplever att hon får ondare vd maten. Vi var säkra på gluten ju. Hur har era blodprover varit? Har de varit tillförlitliga?

Kan någon hjälp mig?  skrevs november 2007

  Liselotte    
Blodproverna visade absolut ingenting på vår dotter, däremot visade tarmbiopsin både på en inflammerad tarm och deformerat tarmludd, så stå på er och få en biopsi gjord!

Skrevs november 2007

  marie    
ok! Vi väntar nu på att barnmottagningen ska höra av sig. Läkaren vi fick träffa pratade om någon tamsjukdom som tydligen var vanlig bland barn i sjuårsåldern. jag tror inte det, tror det är något i maten hon inte tål. Vi ska stå på oss och få en biopsi!! /Marie

Skrevs november 2007

  Elias    
Hej!
Varken blodprover eller biopsi visade något, trots det är vår son allergisk mot gluten, mjölk, soja, ris mm. Vår läkare sa att livet självt är det bästa sättet att ta reda på om man är allergisk eller inte. Dvs ta bort en sak i taget, vänta några dagar för att se om det blir bättre. För oss tog det ca ett år innan vi hade slutit cirkeln.
/Jennie, mamma till Elias


Skrevs december 2007

  Gäst K (Gästkonto)    
vi gjorde ett födoämnes allergi test på ryggen på vår son, ett lapptest. det visade positivt. precis som ni gjorde inte blodprovet det.. ett tips bara

Skrevs december 2007

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej!

Gå in på www.motkroniskabesvar.se

Där står bla följande:

Kortfattat kan basallergin beskrivas så här: All vuxenföda är artfrämmande. Hos friska vuxna personer omvandlar immunsystemet födan till artegna ämnen och anpassar den till kroppens "egen identitet". Men hos spädbarn är immunsystemet tolerant, dvs. det fungerar ännu inte, därför ställer naturen artegen modersmjölk till förfogande. När vi ersätter bröstmjölken med annan föda, mest komjölk och mjöl, vänjer sig barnens organism vid den och när anpassningsmekanismen efter några månader börjar ta hand om födan uppfattar immunsystemet de för tidigt givna ämnena felaktigt som artegna.


Spädbarnets immunsystem kan inte ta hand om artfrämmande föda.
Bara modersmjölk är artegen


Därför kan de ostörda passera skyddsbarriärerna. Deras falska pass gäller hela livet så att vi dag för dag tillför våra celler artfrämmande ämnen med basfödan, vilket förr eller senare leder till sjukdom. Vi kallar dessa ämnen "basallergener" eller "basantigener".
Vid autoimmuna sjukdomar vänder sig immunsystemet mot dessa artfrämmande ämnen i vävnaden. Det vänder sig inte mot den egna vävnaden.
Med basallergi menar vi alltså en sorts överkänslighet mot eller ofördragsamhet av mjölk och andra ämnen som brukar finnas i nappflaskan.

Genom blodet och bröstmjölken kan dessa artfrämmande ämnen också skada fostret, som i sin tur kan bli "basallergiker" t.ex. barn till mödrar med astma.
Därför rekommenderar vi alla blivande och ammande mödrar i den nuvarande generationen att hålla "basallergidiet" (utan mjölk, mjöl, jäst och glutamin) och att amma utan tillägg i minst sex månader för att förebygga psykiska sjukdomar, allergier, hjärt- och kärlsjukdomar och andra kroniska åkommor hos sina barn.

I Skåne finns en grupp s.k. "Ursulababysar", som är friska därför att deras mammor följde Ursulas ovanstående råd.

Ta hand om ditt barns hälsa redan under graviditeten!


Läs mera om immunsystemet i fosterstadiet här


Man kan alltså skapa en friskare ny generation genom att amma alla barn minst sex månader helt och genom att blivande mödrar under graviditet och amning håller en speciell, så kallad basallergidiet. (Utan mjölk, spannmål, jäst och glutamin)


Vi vet att kroniskt sjuka kan bli symtomfria med samma diet. T.ex. brukar allergiker sluta reagera på sina allergener (katter, pollen, mögel, äpplen mm) och patienter med psykiska åkommor (bl.a. psykoser, depressioner, fobier, överaktivitet) bli symptomfria. Rygg- matsmältnings- urinvägsbesvär med flera brukar försvinna.


Skrevs december 2007

  Jessica    
Hej min son hade problem från när han föddes, dom hitta inga fel alls på blodproven och när han blev ca 8 månader dök det upp att han hade Reflux och en hel del allergier genom blodprov, fast man tog bort alla dom så mådde han inge bra så när han hade precis fyllt 1 så dök det upp en hel del till, idag är han allergisk mot allt i stort sätt.

Sedan så ammade jag i 7 månader och ingen rökning eller nånting när jag var gravid el ammade. Det fanns i generna. Nu har jag märkt oxå på min dotter att hon oxå har börjat reagera på mjölk. Och med henne hade jag special diet under graviditeten och när jag ammade.

Skrevs mars 2008

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
Inga inlägg skrivna ännu. Skriv gärna det första :)
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade