Symtom

Symtom

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    Symtom
  Camilla    

Symtom


Min son som blir 13 år i mars är laktosintolerant. Men sedan två veckor tillbaka har hans mage varit sämre.

Han har diarré/förstoppning går ca 5-7 ggr/dygn på toa särskilt efter när han har ätit. Han har även magont, utslag/klåda (har eksem från början, men inte så här illa). Han har ständig snuva och host ibland. Sömnrubbningar som börjar blir jobbiga. Samt överaktivtet till tusen (han har ärftlig het av DAMP så det gör att han är lite överaktiv men inte så här, han har även lindrig utvecklingsstörning mm).

Till mina frågor Kan det ha gått över till mjölkproteinallergi? Någon som har haft det så här med sina barn?

Har teletid till läkare nästa vecka på onsdag.

Har ändrat hans kost här hemma, så nnu är han lite bättre.

Sonen har haft mjölkproteinallergi när han var spädis till ca 3 år ålder.

Tacksam för svar!

Symtom  skrevs januari 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Jag tror att en barnmottagning vore bra att kontakta. Även sjukvårdsrådgivningen riktigt duktiga på sådana frågor!! M

Skrevs januari 2008

  Camilla    
Tack M... för dit svar... Ska höra med läakren på VC först som jag har teletiden med. Så fårj ag begära remiss till barn.

Skrevs januari 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej!
Jag känner en person som hade mardrömmar och ett häftigt humör samt dålig mage. När han uteslöt alla mjölkprodukter dvs bårde laktos och proteinet upphörde alla hans sjuka drömmar samt magen började fungera som den skulle.Han var också i tonåren och mår nu hur bra som helst.
Lycka till hoppas att det löser sig mvh S


Skrevs januari 2008

  Camilla    
S - tack för ditt inlägg.

Sonen har blivit mycket bättre sen vi tog bort mjölkproteinet.

Nu väntar jag bara in teletiden med våran läkare på onsdag.

Skrevs januari 2008

  Camilla    
Läkaren jag hade telefontid med i onsdags lyssande ej på mig för fem öre. Så jag vart så ledsen och sa bara ge mig en remiss för provtagning sedan la jag på.

Ringde sonens skolsköterska dagen efter. Hon rekommenderade mig att ringa till en privat läkare som är allergi läkare för barn. Sköterskan där skickade papper som kom idag som jag ska ge till skolsköterskan så sonen får mjölkfri kost.

Så ska jag ringa läkaren som vi hade till Kim när han var spädis. Det var han som hjälpte oss med Kim mjölkproteinallergi när har var bäbis.


Skrevs januari 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Min dotter var oxå allergisk mot komjölksprotein men växte ifrån det vid 3års ålder. Detta kom nu tillbaka i 10års åldern coh enligt min allergiläkare är det inte helt ovanligt att nya eller gamla allergier blossar upp i samband med puberteten. Hoppas allt ordnar sig - kan trösta dig med att mycket hänt på den mjölkfria fronten sedan din pojk var liten - det är mycket lättare denna gången:)

Skrevs januari 2008

  Camilla    
Gästkonto -28 januari 2008 8:38

Tack för ditt inlägg. Nu har sonen helt mjölkfri kost å han mår mycket bättre.

Ska ringa VC, imorgon eftersom sonen vägrar gå dit och ta blodprov. Så jag ska ringa och prata med våran gamla läkare vi hade när sonen var spädis. Han jobbar än, fast hemifrån.

Skrevs februari 2008

  Erica    
Camilla.. försök få din son att förstå att ett blodprov kan visa hur hans mage mår. de kan t om bedöva fingret innan sticket om han är rädd...
Försök få honom att förstå att ett stick är mindre smärsamt än att ramla ute när man leker..
Barnmottagningar brukar vara suveräna att göra såna här tester, de som jobbar där är mycket "barnkunniga" och tillmötesgående.
Vad skönt att han uppvisar en bättre mage när du tagit bort mjölkproteinet. Tänk om läkarna kunde vara bättre på att lyssna på oss föräldrar som är med barnen nästan jämt. Jag håller tummarna för dig och din son.


Skrevs februari 2008

  Camilla    
Erica:
Det var på VC vi skulle åka och ta blodprovet.

Har förklarat i flera dagar för min son att varför man tar detta blodprov. Men det är inte lätt pga hans utvecklingsstörning och språkstörning. Han är livrädd för läkare och sköterskor i VITA ROCKAR/KLÄDER.

Men jag ringde till VC och pratade med en sköterska om blodprovet. Hon gick och pratade med läkaren och ringde upp igen. Vi behövde ej ta något blodprov. Efterosm han mår bra nu med den mjölkfria maten.

Så nu ska jag återkomma om han blir sämre igen. Ska till våran läkare på habiliteringen vart efter för uppföljning. Så då ska jag ta upp det med honom. Han känner sonen sedan han var liten. Så det går bra med honom + att han har sina privata kläder på sig.

Skrevs februari 2008

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicBästa chokladbollarna?anna_winer211 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade