Senaste inläggen
Skriv ett inlägg
Mina inlägg
Gluten och Vete
Mjölk och laktos

Nötfri choklad?

Annons...

Nötfri choklad?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Nötter ››
Av    Nötfri choklad?
Christina Andersson    

Nötfri choklad?


jag har precis fått reda på att jag har nötallergi efter en allergichock för tre veckor sedan. Men nu undrar jag om det finns någon som vet om det finns någon choklad som inte innehåller nötter, för risken är ju att samma maskiner används till dom choklader som innehåller nötter.Eller att det finns nötdamm kvar.

Nötfri choklad? skrevs den 25 december 2002

Annons   
Therese Plahn    
Hej! Jag har hört av en kompis som jobbar för karamellkungen, att dom har någon nötfri choklad i sitt plockgodissortiment - så hör dej för, jag har för mej att hon sa att det till och med står i innehållsförteckningen på burken... / Therése

Skrevs den 10 januari 2003

Christina Andersson    
Tack så mycket för svaret. men jag kan inte äta choklad som är nötfri om den tillagats i samma lokaler som den med nötter i. det finns nötdamm kvar då.vet du om den gör det, tillagas i samma lokaler alltså? Sedan så är det lurigt med att läsa på innehållsförteckningen för det finns ingen som helst lag på att skriva ut att det finns nötter i choklad idag, och hittar jag en choklad som det inte står att det´finns nötter i så går det alltså inte att lita på...

Skrevs den 12 januari 2003

Markus Preston    
Jag har hittat tre bra sidor:

http://www.vermonutfree.com

http://www.kinnerton.com/nutfree.html

http://www2.marksandspencer.com/thecompany/mediacentre/pressreleases/2002/foo2002-03-19-00.shtml

Jag hittade sidorna genom att söka på
www.google.com på

nutallergy and chocolate

Skrevs den 27 april 2003

Cathrine A    
Här finns det garanterat nötfri choklad och annat godis. Produceras i USA men man kan beställa godiset och få det hemsickat från
http://www.nutfreecandy.com/


Skrevs den 27 augusti 2003

Birgitta Flensburg    
Hej Christina! Min son är extremt nötallergisk, särskilt jordnötter.
Choklad som han kan äta utan problem är; Kexchoklad,Werthers orginal,Oboy,Kakao,Ohoj chokladsås, Ekströms chokladpudding samt blockchoklad ...Det är alltid något! Lycka till mvh Birgitta Flensburg


Skrevs den 26 november 2003

Gästkonto    
vill bara tillägga att inte all blockchoklad är nötfri. Upptäckte i år att den blockchoklad som jag alltid köpt nu innehåller hasselnötsmassa. Skrämmande! Är det någon som vet om ICAs egen blockchoklad innehåller nötter?

Skrevs den 22 december 2003

Eva    
Choklad från Fazer är nötfria och finns ju i några olika smaker. De finns i nästan alla butiker.

Skrevs den 14 oktober 2007

Gästkonto    
Är det något nytt i så fall? Fazer tillverkade tidigare all sin choklad i samma fabrikslinje så risk för spår av hasselnöt fanns.

Skrevs den 14 oktober 2007

Anna Broman    
Min dotter har jordnötsallergi och hon får inte äta choklad med varken nötter,jordnötter eller soja i. Någon som har ett bra recept på choklad man kan göra hemma??

Skrevs den 30 januari 2008

Ingela Gunnarsson    
Hej! Jag har en dotter som är så allergisk mot nötter att vi inte ens kan gå in i en affär eller liknande där det finns risk för nötter i luften. Man kan göra egen choklad på många vi men det finns endast en choklad som jag vet om å det är Icas blockchoklad som inte ens innehåller spår av nötter. Å gissa om jag blev glad när jag hitta den. Man får lov att bli en riktig detektiv när man har multi allergier i familjen. Mvh Ingela/mamma till barn med multi allergier


Skrevs den 19 mars 2008

Gästkonto    
Chocovics choklad är inte märkt med "kan innehålla spår av nötter"

Skrevs den 18 april 2008

Gästkonto    
På Fazers hemsida kan man söka på produkter som inte innhåller nötter. Det dyker då upp en hel del produkter som tex kexchoklad, dumlekola, Palle Kuling mjölkchoklad mm. Jag ringde Fazers kundservice också och dom sa att produkterna är helt nötfria pga att produktionen är delad för nöt och nötfria produkter.

Skrevs den 30 juni 2008

Nina    
brunbergs choklad e nötfri..tror den e 100 % nötfri, men e int helt säker.. kolla brunbergs internetsida. den e ju då finsk choklad, kan bra finnas i sverige oxå.. vet int.
så finns d en annan sort oxå, som e 100 % nötfri.. dammenberg kanske den heter, oxå finsk choklad.. tror jag.. :)


Skrevs den 14 juli 2008

Petra Mattsson    
Igårkväll fick jag ta ambulans in på akuten efter att ha ätit Fazers Blockchoklad, två bitar. Något har alltså hänt i produktionslinjen eller hos de leverentatörer Fazer har. Vill bara varna de som tror att Fazers Blockchoklad är nötfri, det är den alltså inte. Ska även kontakta Fazer så de märker produkten med "kan innehåla spår av nötter"...idag finns ingen sådan märkning.

Skrevs den 27 augusti 2009

Linda Alm    
Även om man hittar någon sort bland lösgodiset som man kan äta så finns det ju spår av nötter i alla byttor då samma sked far runt överallt!!

Skrevs den 29 september 2009

Sida 1 av 2    1 2
Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
Inga inlägg skrivna ännu. Skriv gärna det första :)
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2018 (19 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade

mytaste.net