Risallergi finns inte enligt läkaren!?!

Risallergi finns inte enligt läkaren!?!

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Risallergi finns inte enligt läkaren!?!
  Jessica    

Risallergi finns inte enligt läkaren!?!


Hej!
Vi misstänker att vår 8 åriga son är allergisk/överkänslig mot ris då det kliar i halsen, känns tjockt och blir kraftigt illamående då han ätit det. Det gäller även när han äter risgrynsgröt och risifrutti. Ringde idag till vårdcentralen för att få ett allergitest utfört, men blev väldigt illa bemött då läkaren påstod mer eller mindre att min son ljög då risallergi minsann inte finns!?! Har ju själv aldrig hört talas om det MEN varför skulle han ljuga om något som han älskat att äta. Hans egna ord om hur han mår när han ätit ris är: Det känns som när jag ätit nötter... Han är även allergisk/överkänslig mot paranöt, hasselnöt, cashew nöt, mandel, kokos och jordnöt.
Kommer självklart att kontakta en annan läkare i morgon för ett andra utlåtande men eftersom man inte vet så mycket själv, är det någon som har erfarenhet av risallergi? Är det en korsallergi eller? Hur testar man mot risallergi?

Tacksam för svar!


Risallergi finns inte enligt läkaren!?!  skrevs december 2011

  Katarina    
Risallergi är ovanligt i sverige, men jag tror det finns. Däremot är risallergi mycket vanligare i Asien där det tillhör baskosten. Så sök upp en riktig allergiläkare tycker jag.

Skrevs december 2011

  Jessica    
Alltså, läkare i all sin ära men de har ofta dålig kunskap om allergier och deras tester har sjukt mycket brister. Han kan ju rimligtvis inte bara stå och säga att: "nä din son är inte allergisk för JAG har inte hört talas om någon som är allergisk mot ris". Skit i vad läkaren säger, mår din son dåligt av ris är det uppenbart att han inte tål det bra och därför så bör han inte äta det. Sök hjälp på annat håll, utforska. Jag är allergisk mot bovete, soja, ärtor, tranbär, vete och mjölk bland annat och det syntes inte alls på läkarnas tester (de testade mig för GLUTEN och LAKTOS, precis hur enformigt som helst) och inget syntes på det så därför fick jag inget intyg till allergifri mat i skolan. Då gick jag till en osteopat som var specialiserad på allergier där hon testade mig genom att jag fick hålla i ett slags provrör med lite av ämnet i och så reagerade mina muskler i handen olika när jag höll i ett ämne jag var allergisk mot respektive ett ämne jag tålde bra. Där fick jag ett intyg som serveringspersonalen i skolan efter lite knorrande tog emot. Sen gick jag till en integraterapeft (det bästa jag gjort) där jag tog ett blodprov genom ett stick i fingret som hon skickade till ett norskt företag som heter Foodprint och DÅ fick jag en hel lista på saker jag tålde, saker jag inte tålde så bra, och saker jag var superlallergisk emot med nummer och allt. (tex. potatis - 5 (knappt intolerant), mjölk - 48 (väldigt allergisk). Det är väldigt noggrant och bra och man får reda på allt så detaljerat. Det kostar ungefär 1500 kr, (där jag var altså) men det är så värt det. Här är hemsidan till terapeften jag var hos, där kan man läsa mer: www.halsoblomstra.wordpress.com. Lycka till!

Skrevs april 2012

  Helle    
Läkare är tyvärr emellanåt rätt puckade. Någr ahar påstått att det är omöjligt att vara vuxen och ha mjölkproteinallergi. Konstigt med tanke på att jag satt mitt emot dem med en konstaterad och diagnostiserad mjölkproteinallergi och att jag känner flera andra vuxna som också har det men nej vi existerar inte.

Skrevs augusti 2012

  Gäst K (Gästkonto)    
Jag tror säkert att risallergi finns men att det är ganska ovanligt. Men bara för att något är ovanligt så är det ju inte så att det inte existerar... :-/
En annan sak att tänka på vad gäller ris är ju att Livsmedelsverket nu har kommit fram till att ris och risprodukter innehåller mycket arsenik och risprodukter/drycker ska inte ges till barn under 6 år. Kan det vara det han känner av? Jag menar, det är ju inte speciellt trevligt att få i sig arsenik så sett ur den synvinkeln är det ju väldigt sunt att han reagerar...


Skrevs mars 2013

  Jessica    
Aha, arseniiiik! Smart där, såklart att det kan vara det.Lärde mig för ett tag sen att mjölken är pastöriserad och homogeniserad och att många människor därför inte tål den. jag tål den ju inte, så då fick jag testa på mjölk som inte var pastöriserad eller homogeniserad, genom att göra en limpa gjord på sån mjölk. och jag kunde äta den och må jättebra! tillsatsämnen är farliga saker..

Skrevs mars 2013

  Helle    
Gud vad trött jag blir på alla dessa förbaskade läkare som när dem inte hört talas om det själva så finns det inte. Jag vet inte hur många läkare som sagt till mig att jag inte existerar, ja jag är ju vuxen och har mjölkproteinallergi. Enligt dessa läkare finns det inte en enda vuxen som är mjölkproteinallergiker, utan jag är minsann laktosintolerant, konstigt då att jag blir sjuk även av helt laktosfria produkter.
Om du inte får VCn att lyssna på dig så skicka en egenremiss till en allergimottagning. Du letar reda på närmsta bra allergimottagning du känner till, skriver ihop ett brev där du beskriver exakt vad som händer när ditt barn äter risprodukter och så skickar du det. Det kan ta lite längre tid innan ni får komma dit men oftast brukar egenremisser fungera, åtminstone har det gjort det för mig.


Skrevs mars 2013

  Gäst K (Gästkonto)    
Jag är också vuxen och mjölkproteinallergiker så då finns inte jag heller... :-/ Hmpf... Då säger vi väl så. Trevlig helg, alla andra! ;-)

Skrevs mars 2013

  Eva    
Enligt en undersökning hos Livsmedelsverket innehåller många fabrikat av ris mögelgifter och dessutom beroende på växtplats arsenik. Det förklarade för mig varför ris fastnar i min matstrupe. (gör ont)
Kung Markattas grötris går bra för mig att äta. Troligen är det så polerat att mycket ont är borta.
Allergi mot ris finns nog tyvärr, men det kan också vara frågan om en mögelallergi.
Lita på din och barnets upplevelse. Allergier genererar f.n. inga forskningspengar i dag. Gamla kunskaper faller därför i glömska och få nya kommer till.


Skrevs januari 2017

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New Topicmarabou mjölkchoklad 200g nydietist08 dagar
New TopicSnabb effekt..?Caezar013 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade