Gluten allergi?

Gluten allergi?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Gluten allergi?
  Viveca    

Gluten allergi?


Hej! Har en son på 9 år som får ont i magen så fort han äter. Vid frukost, lunch, mellanmå,middag osv så måste han avbryta efter en stund och gå på toaletten. Där sitter han lääänge...sen kommer han och äter upp resten av maten. Mellan målen går han runt och fiser o klagar på ont i magen. Han sitter på toa flera gånger om dagen.

Allt detta började i somras. Blodprov visar ingen allergi mot ngt. Läkaren påstår att han har stressmage eller ibs. Men han är en lugn o harmonisk pojke som har det super bra i skolan och är väldigt rörlig på fritiden då han spelar hockey o umgås med massa kompisar.

Alla i hushållet äter mjölkfri kost då min yngste son är mjölk och soja protein allergiker och har varit det sedan födseln.
Hur får jag läkarna att gå vidare med min stora grabb? Eller ska jag testa att ge honom glutenfri mat o se resultatet?


Gluten allergi?  skrevs april 2012

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej!
Du ska självklart gå vidare med detta. Eftersom du säger att det började i somras är det något nytt som har tillkommit. Testa med gluten samt veteprotein hos läkare. Får du nej på detta kan det ändå vara värt att testa att äta glutenfritt en period eftersom testerna inte är 100%. Räkna med att det tar ca 2 mån innan du märker tydliga resultat eftersom tarmen behöver tid att läka ordentligt. Men som jag sa, gå till läkaren och be dem undersöka först. Det tog ett halvår för min son att hämta sig ordentligt... Lycka till!


Skrevs april 2012

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej, vår dotter är glutenintolerant och det började med att hon mådde illa vid måltider och till slut under hela dagar.Ont i huvud och mage. Toalettbesöken var oftare än vanligt, hon var trött och inte lika glad som vanligt samt att hon inte gick upp i vikt. Vi tog blodprov där hon låg precis på gränsen för att de skulle göra biopsi. Men vår läkare stod på sig och vi fick tid för biopsi och det konstaterades då att hon trots att blodprovet inte visade på märkbar glutenintolerans att hon ändå hade det. Efter det så har vi ändrat kost och det är mycket mycket bättre. Det är nu ett år sedan hon gjorde biopsin. Det kan ju även vara så att din son är överkänslig mot mjölkprotein eller laktos och det är man då oftast under en period som sedan kan gå över. Lycka till.

Skrevs april 2012

  Viveca    
Tack för svaren. Alla i hushållet äter helt mjölkfritt redan. Har varit hos läkare nu o fått det konstaterat att vi ska utesluta gluten o se vad som händer.Blir det bra då så är det gluten, annars får han gå vidare med det. Läkaren vill inte ta onödiga prover men tog ett stick i fingret som skickades iväg på analys.
I fredags kom svaret o läkaren sa att han låg på gränsen.Har börjat ge honom gluten fri mat så nu är det bara att vänta o se. Läkaren sa också att det kan ta upp till 2 månader innan man märker skillnad.


Skrevs april 2012

  Gäst K (Gästkonto)    
Ja, det tog ca 7 vekcor innan jag märkte någon skillnad efter att vi lade om till naturligt glutenfri diet. Läs gärna på lite från professor Reichelt från Oslo som skriver att det tar ca 52 veckor för gluten att helt gå ut från systemet så man måste ha tålamod. men det är väl värt det!!! speciellt med tanke på hur mycket skit gluten kan ställa till med i rkoppen på folk :-( kolla gärna också så att det funkar med vetestärkelse. Om du vill ha ett råd från en som äter naturligt glutenfritt så skulle det vara att börja helt glutenfritt så att killens tarmar får en chans att läka ordentligt. Därefter kan du se hur stor belastning som han tål i form av vetestärkelse som vanligt köpebröd, glutenfritt är gjort av. i alla andra länder utom norden används inte vetestärkelse för det anses som skadligt medan i sverige anses det som konstigt att äta naturligt glutenfritt som man gör i resten av världen... Uppochnervändavärlden enligt mig... Lycka till! Och vilken sund läkare ni har som inte vill utsätta sonen för en biopsi i onödan!!! Heder åt honom!

Skrevs april 2012

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New Topicmarabou mjölkchoklad 200g nydietist04 dagar
New TopicSnabb effekt..?Caezar09 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade