Majsallergi, fler?

Majsallergi, fler?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Växtproteiner ››
Av    Majsallergi, fler?
  Gäst K
(Gästkonto)
   

Majsallergi, fler?


Sonen (10 mån) reagerar kraftigt på majs. Det verkar vara en ovanlig allergi? Är det någon här som har erfarenhet av majsallergi?

Majsallergi, fler?  skrevs november 2012

  Sofia    
Vår son som är 1,5 år är allergisk mot majs och mycket annat. Som tur är kan han ändå äta ren majsstärkelse då det är proteinet han reagerar på. Tyvärr försvinner många mjölsorter osv. när man inte tål majs. Är han även allergisk mot annat?

Skrevs december 2012

  Gäst K (Gästkonto)    
ja, från början var det mjölkprotein, sen såg vi att han reagerade på soja, morot,äpple, tomat. Men allt behöver förstås inte vara allergi. Men vid 10mån började han plötsligt reagera på precis allt som han tålt tidigare, bland annat majs, kyckling, avocado, banan... Just nu äter han älgkött o lite kokta grönsaker....

Vi har inte gjort någon riktig utredning än så vi vet inte riktigt vad som hänt. men han reagerar på majs, maltodextrin, majsstärkekse och vad det verkar även på majsglukossirap. Så vi har jätteproblem med att hitta ersättning som han tolererar. Ska nu prova Nutramigen AA.

Kunde er son dricka ersättning som liten?

Skrevs december 2012

  Gäst K (Gästkonto)    
glömde skriva att han reagerar på vete, havre, ris o potatis också. Verkar vara något med stärkelsen han inte tål, i alla fall inte just nu.

Skrevs december 2012

  Sofia    
Vid 1 månads ålder uteslöt jag mjölkprotein, men han var fortsatt dålig så vid 4 mån ålder gjordes prick- och patchtest då de andra allergierna konstaterades. Majs upptäcktes vid 1 års ålder. Han är allergisk mot alla sädesslag, mjölk, soja, fisk, ägg, jordnötter, majs, pollen och ev. pälsdjur. Jag ammade honom och uteslöt dessa födoämnena ur min kost och när han började med gröt vid 4-5 mån. ålder fick han Neocate. Nu äter han Nutramigen AA och det fungerar jätte bra, även om han tyckte att det smakade pyton i början.
Hör med sjukvården om ni inte kan få göra prick- och patchtest på er son, det är nog det enda sättet att få reda på vad han inte tål. Vissa av ämnena ni misstänker att han inte tål kanske är svårt att testa, men ni kan få svar på det mesta tror jag, även om testerna inte alltid är en absolut sanning.


Skrevs december 2012

  Gäst K (Gästkonto)    
Vi ska få ta blodprover. Har bara gjort pricktest vid 6mån allt negativt. Patchtest verkar vara svårt att få..

Varför bytte ni till Nutramigen AA från Neocate? Gick det inte bra med Neocate? Vår unge reagerar på Neocate så vi ska prova Nutramigen AA nu. Men jag är inte så positiv, det är ju nästan samma saker i.


Skrevs december 2012

  Sofia    
Vi bytte till nutramigen AA pga att han inte var helt bra trots att vi tagit bort allt han testats för. Det vi inte visste då var att han är majsallergisk. Vi tog bort majs samtidigt som vi bytte till Nutramigen så det är svårt att veta om bytet hade någon effekt men vi håller oss till det nu eftersom det fungerar.
Pricktestet visar endast snabbreaktioner så mycket kan missas om man inte gör patchtestet som visar långsamma reaktioner. Vår son har snabbreakion endast mot jordnötter och ägg men är väldigt allergisk mot allt det andra också, vilket visade sig vid patchtestet. Så jag rekommenderar verkligen patchtest. Jag hoppas att det löser sig för er lilla kille.


Skrevs december 2012

  Gäst K (Gästkonto)    
Vi ska fråga om patchtest men per telefon sa de blodprov... kanske tar de blodprov i första hand. Vi byter just nu från Neocate till Nutramigen AA. Han reagerar på Neocate jag tror det är majsglukosen. Nutran innehåller också majsglukos men mindre mängd, tror det är 46% mot 52% i Neocate..? Ingen jätteskillnad men det är vårt halmstrå just nu. Även om ersättningarna ska vara likvärdiga så finns det ju ändå små skillnader och jag har läst om barn som klarat Nutra men inte Neocate.

Skrevs december 2012

  Sofia    
Hoppas att ni får göra patchtest. Jag ska hålla tummarna för att ni får svar snart!

Skrevs december 2012

  Gäst K (Gästkonto)    
Jag undrar om inte gluten är inblandat? Många som är intoleranta mot gluten (behöver inte ha gått så långt som till celiaki som är det som testas) tål inte heller majs, ris mm. Det finns nämligen ett glutenprotein i dem också. Det är inte exakt samma glutenprotein som i sädesslag och testas därför inte men liknande. Det finns en hel del glutenintoleranta som är tvungna att ta bort det också eftersom deras kroppar överreagerar liksom. De som är striktast tar bort nattskuggeväxter också.
Lycka till!
Det är överväldigande i början men blir bättre efter ett tag med vana och rutin.
Hälsningar från
En naturligt glutenfri, mjölkproteinfri samt sojafri familj


Skrevs december 2012

  Gäst K (Gästkonto)    
Intressant teori med gluten - vete såg vi tidigt att han reagerade mot, liknande reaktion uppstår vid majs, ris och även potatis. Jag har varit inne på att det är stärkelsen som är boven.

Han började i vilket fall som helst att reagera mot Nutramigen AA efter 6 dagar - blossande kinder, kräkningar, lös mage (samma som vete ris potatis). Nutramigen AA innehåller förtjockningsmedel som är tapioka-stärkelse, jag undrar om det kan vara den. Vi fick i alla fall komma till allergiläkare, han hade då gått ned 4hg på 6 dagar. Nu ska vi prova med Neocate igen med stöd av Nexium. Dag 2 nu...

Skrevs december 2012

  Gäst K (Gästkonto)    
Jag känner tyvärr inte till Nutramigen AA eftersom jag har större barn. Men gluten finns i ämnen som är gjorda på vete dvs; maltodextrin, dextros, druvsocker, glukossirap mm. De säger att de ämnena ska vara glutenfria men det är de inte. Det finns många som reagerar på det. Tyvärr är det så att det är mätmetoderna som är felaktiga för det man ska mäta. Mätmetoderna mäter bara hela glutenpartiklar men eftersom alla dessa ämnen från början är en vätska såhar alla glutenpartiklar slagits sönder och väldigt få är hela. På det sättet kan man säga att det är glutenfritt. Fast våra kroppar reagerar på delar av glutenproteiner också, i varje fall de känsligaste av oss... Kolla så att inte Nutramigen AA innehåller något av ovanstående ingredienser.
Lycka till!


Skrevs december 2012

  Lena B    
Jag blev allergisk för majs på äldre dar. Så jag funderar på om det har med genmodifieringen av majs att göra? Jag sväller upp som en ballong i magen och jag får springa på toaletten hela tiden och jag får även problem med ögonen och kramper i magen och fötterna. Flera gånger har jag köpt varor på affären utan att kolla innehåll.. Ätit och plötsligt blivit dålig...sedan ser jag att det står majs i innehållet då jag kollar.
Första gången jag började misstänka majs var när jag blev jätte dålig av en öl för 8 år sedan. Jag hade inte ätit någonting den dagen och kom hem till min vän där vi skulle äta. Men vi började med ölen då som var en helt ny sort för mig. Visste varken då att jag inte tålde majs eller att öl kan vara gjord på majs. Men den dagen fick jag förståelse för alla mina andra sjuka dagar som kom till och från då jag inte visste varför i 30 år. Så jag lever utan majs nu och håller mig frisk om jag inte råkar äta något med majs.


Skrevs september 2019

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicSnabb effekt..? nyCaezar08,9 timmar
New TopicFindus köttfärssås mjölk nydietist07 dagar
New TopicNonstop och magnum glassJohan WB312 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade