Mjölkallergiker?

Mjölkallergiker?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    Mjölkallergiker?
  Gäst K
(Gästkonto)
   

Mjölkallergiker?


Jag är 23 år gammal. Jag undrar om jag kan ha blivit mjölkproteinallergiker?

Jag har fått diagnos ADHD, så ni kan ju gissa på ett ungefär hur mitt humör ser ut. Det i kombination med diverse olika depressioner. På högstadiet/gymansiet kom första riktiga problem-magen. Men sedan tror jag att den lugnade sig lite men jag har efter det alltid varit känslig i magen. Mina föräldrar har alltid retat mig för att rapa mycket.

Nu blev jag plötsligt mycket sämre. Rejäl diarré, illamående, magkramp/smärta. Gick till läkaren och vi pratade om laktosintolerans. Provade utan majeriprodukter i en vecka och blev symptomfri, + att jag fick massa energi och initiativförmåga, ökad koncentrationsförmåga, glädje, mina hysteriska gråtattacker från ingenstans förekom inte alls och hade ingen huvudvärk under veckan (vilket jag annars har typ konstant) osv.. Provade grädde en dag för att se och jovisst, 20 min tog det till illamående, magknip, gasbildning, diarré smärta.
Vi mer eller mindre konstaterade laktosintollerans och jag köpte nu laktosfria produkter. Hade en skvätt grädde i maten och åt laktsfritt smör, pang så hade jag samma problematik igen: illamående, magknip/smärta, gasbildning, huvudvärk, gråtattacker osv osv.

Så nu funderar jag på om det är så att jag helt enkelt är mjölkallergiker? Isf skulle ju det kunna förklara min oförklarliga nästäppa och mina konstiga hudutslag som läkarna inte vet vad det är.

Mjölkallergiker?  skrevs februari 2013

  Gäst K (Gästkonto)    
mmm... verkligen kan det förklara allt det där.
Mitt barn blev av med sina konstanta förkylningar samt förkylningsastma efter att vi tagit bort mjölkprotein samt gluten ur kosten.
när det är laktosintolerans bör man alltid utesluta att det inte ligger en glutenintolerans i botten. Om den finns så förstörs förmågan att ta upp laktos under tiden fram tills att flimmerhåren i tarmen har vuxit ut igen.
Jag skulle be dig att ta ett glutenprov också. Om det är negativt så kan du börja rikta in dig på att få reda på om det är mjölkprotein eller laktos. I laktosfria produkter finns ju allt mjölkprotein kvar så det lutar ju åt att det är laktosen du inte tål eftersom du fixar laktosfria produkte roch blir dålig när du äter vanliga produkter.
Både mjölkprotein samt gluten kan förvärra symptomen vid ADHD. Kolla in Karl Reichelts forskning i ämnet vid Oslo universitet. Läs även Anna Halléns hemsida och sök på " de vita gifterna" på nätet. Tv 4 hade en jättebra genomgång häromåret angående detta.
lycka till!!!


Skrevs februari 2013

  catharina    
Eftersom du blev bra när du helt uteslöt mjölkprodukter, och sedan blev sjuk när du började prova laktosfria mjölkprodukter. Då är det ju MJÖLKPROTEINET du inte tål (laktosen var ju borttagen i dessa produkter som du blev sjuk av). Man kan mycket väl utveckla mjölkproteinallergi som vuxen. Min ena dotter har mjölkproteinallergi så jag har läst en hel del om detta, ifall du undrar.
Ett tips är att du begär att läkaren tar ett blodprov för att se om blodet innehåller antikroppar mot mjölkprotein. Men tänk bara på att det finns flera olika sorters mjölkprotein -allergier; både sådan som syns i blodet, och sådan som INTE syns i blodet. Om man har den sorten som visar sig i blodet, då brukar allergin oftast inte växa bort. Men be dom också att gå in och kika i magen för att se om du har gluten.


Skrevs februari 2013

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
Inga inlägg skrivna ännu. Skriv gärna det första :)
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade