Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av | Semester i Orlando | |
Pernilla | Semester i OrlandoHar en son med mjölkproteinallergi samt allergi mot fisk och ägg (kokt ägg fungerar bra). I oktober ska vi åka till Florida och planerar att besöka Orlando med tillhörande parker samt någon badord. Någon som varit där och kan ge förslag på bra resturanger och märken på livsmedel ex soyghurt, rismjölk, kakor, glass och färdigrätter. Han blir riktigt dålig med klåda i mun och hals samt kräkningar och illamående. Tidigare när vi rest har vi släpat med oss mat men det är ju lite kinkigt att ta med mat in i USA har jag hört! Hur gör man sig förstådd? Är så himla trött på att förklara skillnaden mellan mjölkproteinallergi och laktosintollerans och trost förklaringar ändå vara rädd för att det blir fel när man beställer mat/fika på cafeér och resturanger. Tacksam för tips Semester i Orlando skrevs februari 2013 |
|
Gäst K (Gästkonto) | Jag har gluten och reste i USA i somras. Inga problem. Jag försöker även undvika mjölkprodukter så mycket som möjligt. Det var inga problem det heller. De är väldigt noga på restauranger så att det blir rätt ( de vill ju inte bli stämda). En kompis till mig fick en skvätt balsamicovinäger på sin tallrik. Hon påtalade detta och vips,hade hon en ny tallrik. Hon får histaminreaktioner av balsamicovinäger. Så du behöver nog inte vara så speciellt orolig inför resan. De restauranger jag besökte var alla serviceminded och försökte lösa allt. Hade de inte någon rätt på menyn som funkade så fixade de till någon man kunde äta. Det är min erfarenhet. Trevlig resa! Skrevs februari 2013 |