Barn med ont i magen!

Barn med ont i magen!

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Barn med ont i magen!
  Li    

Barn med ont i magen!


Vad funderar du på?

Barn med ont i magen!  skrevs oktober 2014

  Li    
Oj blev konstigt :-)
Min dotter 9 år har enormt ont i magen under långa perioder. Vi har testat det mesta och så även glutentest mm på vårdcentralen. Jag ville kolla om någon har varit med om samma sak och det har sen visat sig att man varit allergisk mot just gluten och laktos? Det är oerhört frusterande och oroande att ha en dotter som ständigt har svår värk och sjukvården säger att man inte kan göra något.

Hon har normala toarutiner och det fungerar bra, men hon har väldans ont som går i intervaller under dagen. Kommer lite då och då och kan hålla i sig väldigt länge (vissa dagar hela dagen)
sjukvården säger att hon har kronisk förstoppning. Kan detta vara överkänslighet mot just gluten och laktos fast hon inte har de "normala" problemen?
mvh Linda

Skrevs oktober 2014

  catharina    
Är man laktosintolerant kan man vara både lös och hård i magen. Om hon hade lidit av kronisk förstoppning så borde ju inte toa-rutinerna fungera bra är min tanke. Kan det vara mjölkproteinallergi funderar jag då? Om man tar ett blodprov för att kolla mjölkproteinallergi så kan man se om hon har antikroppar mot mjölk. Men även om det inte finns antikroppar mot mjölk så behöver inte det innebära att hon inte har mjölkproteinallergi, det kan innebära att hon har den andra allergin mot mjölkprotein som inte syns i blodet. Min yngsta dotter har den sorten som syns i blodet genom antikroppar. Det bästa är i så fall att utesluta mjölk och allt som innehåller mjölk under några månader. Kanske upp till 6 månader för att vara säker. Det kan ta tid innan kroppen läker. Sedan testar ni med en rejäl mängd mjölk, för att ni ska vara säkra att mängden inte är för liten för att visa resultat. Låt henne dricka ett stort glas mjölk. För att lära er all om mjölkproteinallergi och vilken mat ni kan välja och vilken mat ni måste undvika så bli medlem i Astma och allergiförbundet. Då får ni deras tidning "Bullentinen" där ni får all info ni behöver för att klara av det. Nuförtiden finns det massor av mat som är mjölkfri, så när man är påläst så kommer man in i det snabbt och det fungerar bra. Här är ju också ett bra forum för detta där du kan ställa frågor. Hoppas ni löser det! Lycka till!

Skrevs oktober 2014


Louise M (dietist)
   
Bulletinen är Celiakiförbundets tidning. Är det magen som krånglar så är det nog snarare intolerans och det ger inga svar via allergitest. Å andra sidan kan det finnas många andra orsaker, svårighet att gå på toiletten i skolan eller utanför hemmet? allt är inte allergi/intolerans.

Skrevs november 2014

  Gäst K (Gästkonto)    
Problemet med sjukvården är ju att det du benämner som ett glutentest också många gånger benämns så inom sjukvården helt felaktigt. Det testet testar för om man har en fullt utvecklad celiaki. Om man inte har det, men är på väg, kan man mycket väl få negativt svar på provet. Man tål ju inte gluten ändå men sjukvården kommer att säga att man inte har några problem med det. Helt sjukt!
Alltså, får man neg på ett celiakitest, kan man ändå testa att utesluta gluten under ett par månader för att se. Om det är gluten som är problemet lär ni märka det när ni äter en bit bröd efter tre månader på glutenfri kost....


Skrevs mars 2015

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicMarabou mandel/vete/nötte nydietist07 dagar
New TopicSanta Maria tex mex dip ostriskLouise112 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade