Senaste inläggen
Skriv ett inlägg
Mina inlägg
Gluten och Vete
Mjölk och laktos

Överkänslig mot soja?

Överkänslig mot soja?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Soja ››
Av    Överkänslig mot soja?
Gunilla Enquist    

Överkänslig mot soja?


Hej,

jag är under utredning just nu för olika allergier/intoleranser (Gluten, mjölkprotein). Har märkt att jag även reagerar kraftigt på soja. Jag blir väldigt illamående, gasig, frusen och trött. Hur gör man dessa allergitester? Kan man bara ha sojaallergi eller reagerar man oftast på fler födoämnen?

Nillan

Överkänslig mot soja? 

Annons   
Pia Grahn    
Hej Gunilla,

Soja överkänslighet kan de ta reda på genom ett vanligt prick-test, men om det bara är tarmen som reagerar så är det lite svårare. (Jag fick utslag på pricktestet för soja och känner igen dina symptom.)
Be om en allergiutredning så bör de hitta det + ev lite till.

MVH PiaEva    
hej!
min dotter på 15 år, visade inget på pricktestet för soja...
men hade de ovan nämnda symtomen + utslag, som inte gav med sig...trots olika behandlingar på hud.mott. (olika salvor och solning med uv-strålar...tror jag det hette).
Vi fick utesluta sojan...lite i taget, för att sen inte ha någon soja kvar i maten under ca. 4 veckor...för att sen tillsätta sojan succesivt igen.
då blev min dotter dålig igen...så det var bara att sluta med sojan helt igen..
nu äter hon soja fri mat och laktos + mjölkprotein och lite till som hon är allergisk emot...
det funkar jätte bra nu...
men man märker när hon har syndat....ler

mvh EvaEmma Burström    
Det är väldigt vanligt att en allergi ger upphov till andra allergier. Jag är allergisk mot mjölkprotein, laktos intollerant och överkänslig mot soja. Jag slutde med allt med mjölk i och överkonsumerade soja produkter eftersom soja finns i många ersättningsprodukter. Efter en tid kunde jag inte äta soja heller. Det är ganska mycket allergen i soja. mvhPia Nilsson    
Det Emma skrev om att äta mycket soja och sedan reagera på det tror jag hände med min son. Konstaterade väldigt fort att han var känslig mot mjölk, uteslöt det och fick dille på sojaglass (mer än 2 om dan) och en gryta med linser... När han var 3-4 månader blev han väldigt utslagen i pannan och på benen, magen var också mycket torr. Diareer fick han med. När jag slutade med att äta glassen och grytan försvann de succesivt. Han reagerar även på guarkärnmjöl som finns i proviva och ekogo gröten....Catharina Munck    
hej. Min son var allergisk mot protein som baby, jag menar mjölk-, vetemjöl-, soja- och då också ärt och bön protein. Men nu är det bara soja och bönorna kvar men jag har märkt att om man är allergisk/ överkänslig för mjölkprotein så är det och för soja.Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2019 (20 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade