Överkänslig mot soja?

Överkänslig mot soja?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Soja ››
Av    Överkänslig mot soja?
  Gunilla    

Överkänslig mot soja?


Hej,

jag är under utredning just nu för olika allergier/intoleranser (Gluten, mjölkprotein). Har märkt att jag även reagerar kraftigt på soja. Jag blir väldigt illamående, gasig, frusen och trött. Hur gör man dessa allergitester? Kan man bara ha sojaallergi eller reagerar man oftast på fler födoämnen?

Nillan

Överkänslig mot soja?  skrevs april 2004

  Pia    
Hej Gunilla,

Soja överkänslighet kan de ta reda på genom ett vanligt prick-test, men om det bara är tarmen som reagerar så är det lite svårare. (Jag fick utslag på pricktestet för soja och känner igen dina symptom.)
Be om en allergiutredning så bör de hitta det + ev lite till.

MVH Pia

Skrevs april 2004

  Eva    
hej!
min dotter på 15 år, visade inget på pricktestet för soja...
men hade de ovan nämnda symtomen + utslag, som inte gav med sig...trots olika behandlingar på hud.mott. (olika salvor och solning med uv-strålar...tror jag det hette).
Vi fick utesluta sojan...lite i taget, för att sen inte ha någon soja kvar i maten under ca. 4 veckor...för att sen tillsätta sojan succesivt igen.
då blev min dotter dålig igen...så det var bara att sluta med sojan helt igen..
nu äter hon soja fri mat och laktos + mjölkprotein och lite till som hon är allergisk emot...
det funkar jätte bra nu...
men man märker när hon har syndat....ler

mvh Eva

Skrevs mars 2005

  Emma    
Det är väldigt vanligt att en allergi ger upphov till andra allergier. Jag är allergisk mot mjölkprotein, laktos intollerant och överkänslig mot soja. Jag slutde med allt med mjölk i och överkonsumerade soja produkter eftersom soja finns i många ersättningsprodukter. Efter en tid kunde jag inte äta soja heller. Det är ganska mycket allergen i soja. mvh

Skrevs december 2005

  Pia    
Det Emma skrev om att äta mycket soja och sedan reagera på det tror jag hände med min son. Konstaterade väldigt fort att han var känslig mot mjölk, uteslöt det och fick dille på sojaglass (mer än 2 om dan) och en gryta med linser... När han var 3-4 månader blev han väldigt utslagen i pannan och på benen, magen var också mycket torr. Diareer fick han med. När jag slutade med att äta glassen och grytan försvann de succesivt. Han reagerar även på guarkärnmjöl som finns i proviva och ekogo gröten....

Skrevs december 2005

  Catharina    
hej. Min son var allergisk mot protein som baby, jag menar mjölk-, vetemjöl-, soja- och då också ärt och bön protein. Men nu är det bara soja och bönorna kvar men jag har märkt att om man är allergisk/ överkänslig för mjölkprotein så är det och för soja.

Skrevs november 2007

  Tuula (Superkänslig)    
Jag är enormt känslig för soja och guar-kärnmjöl. soja finns ofta i bageribröd, för att öka hållbarheten och göra det saftigare och ljusare. ven bak-egenskaperna blir bättre. Ät hembakt bröd istället eller färdigpackat, med innehållsförteckning. Hamburgare kan innehålla soja i brödet, köttet och dressingen! All glass utom Hägen dags lyxglass innehåller guarkärnmjöl, så även milkshake och frozen youghurt. Även all salladsdressing och majonnäs och senap. Sojasås finns i många kötträtter, så välj nåt annat, som fisk. Guar finns i många youghurt och frallor och alla färdiga salladeir i kyldiskar typ potatissallad, rödbetssallad mm.. Peka potatisgratäng.soija finns i choklad som sojalecitin, som jag reagerar på, men Lidl har mycket choklad med solroslecitin.


Skrevs mars 2019

  Tuula (Superkänslig)    
E410 carob finns i Philadelphia-ost, E412 guarkärnmjöl eller guar gummi, E413 dragant, E414 arab gummi finns i Läkerol mm. E417 Taragummi. Av dessa är det främst guarkärnmjöl, som man hittar i processad mat, t ex i färdiga tårtor, glass, dressing, majonnäs, senap, potatissallad, bröd, yoghurt mm. Dessutom kan man reafera på linser och kikärter, eventuellt ärter och andra bönor, men det är mer osäkert. Jag brukar bli gasig och går ofta på toa och får irritation och blödningar i ändtarmen två dagar efter intaget av soja eller guar och lågt blodsocker och dessa symptom kan hålla i sig i veckor. Jag har märkt av min soja-känslighet under tre decennier och det blir bara värre och värre.

Skrevs mars 2019

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicICA sandwiich tomat o mozarella nydietist011 timmar
New TopicGlutenfria Snacks nyKristina01 dagar
New TopicMarabou mandel/vete/nöttedietist011 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade