E471, E472a????

Annons...
Slippa annonser?

E471, E472a????

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Soja ››
Av    E471, E472a????
Marie    

E471, E472a????


I Carlshamns mjölkfria margarin finns det nåt som heter E471 och E472a, har fattat att det är nån form av fettsyra (det står i e-nyckeln), men från Vadå?? Är det nåt från soja eller baljväxter?
Undrar också om någon vet vad sorts frukt pektin är gjort av?
Och om gelatin enbart kommer från djurriket?
Min flicka är allergisk både mot mjölk, vete, baljväxter (även guarkärnmjöl, fruktkärnmjöl osv), soja samt en massa frukter o grönsaker, samt E621 tror jag..


E471, E472a????  skrevs juni 2006

Annons   
Pia Nilsson    
De är inte med på växtproteinlistan i alla fall, mer vet jag inte. Min son tål inte heller guarkärnmjöl och han tål de du har skrivit om.
Det är en djungel det här och jag önskar dig lycka till med din tös!


Skrevs juni 2006

Marie    
Ja, det är tydligen så att hon även reagerar på olika konserveringsmedel, färgämnen och sånt, vilket gör det jättesvårt att hitta nånting "färdigt" att äta till henne. Men man får lära sig hela tiden. Synd att det inte finns samlade kunskaper/tester hos
dietister/läkare etc så att inte alla behövde göra samma "resa"...


Skrevs juni 2006

Caroline Andersson    
E471 är gjort av kokosnöt. Så det kan vara så illa att det är ytterligare en allergi att se upp med. vad gäller E472a vet jag inte.

Skrevs september 2008

Anna-Lena Tafani    
E471 kan framställas på flera sätt, från växt- och djurriket men även syntetiskt, se länk: http://www.aktavara.org/Guide.aspx?r_id=27862

E471 kan framställas från E422 samt E570 så sök gärna även på dessa.

Jag förstår din situation, jag är själv mamma till en pojke på 11 år som har korsningsallergier och är bl a allergisk mot alla sädesslag (ris inräknat), balj och ärtväxter, citrusfrukter, tomat, selleri, jordnötter samt hela löksläktet. Han är dessutom helt laktosintolerant. Av erfarenhet rekommenderar dig varmt att kontakta varje mattillverkare för att få exakta ursprunget av E471. Glöm inte att enligt EU:s nuvarande förordning, en förordning framtagen för glutenintoleranta personer och ej allergiker, så kan vissa produkter innehålla upp till 20mg/kg gluten och ändå stå som glutenfria, något som kan ställa till det för starkt allergiska personer. Lycka till!

Skrevs januari 2010

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicGlutenfri mjölblandning nyCarina04 dagar
New TopicÄgg i Easy Bake muffinsdietist011 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade