Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Recept ››
Av | Mjölk-och nötfritt tårtöverdrag | |
linda | Mjölk-och nötfritt tårtöverdragHej jag har provat ett recept på ett tårtöverdrag som är både mjölkfritt och mandelfritt. Det heter sugerpaste: 1msk pulvergelantin, 4msk vatten blanda och låt svälla i 5 min. Smält över vattenbad. Lägg i 30g cocosfett och låt smälta . Tillsätt 120 ml vitt baksirap.Häll 840 g florsocker i en skål och blanda med gelantinblandningen till en vitt massa som är som ätbar modellera. Låt ligga i ett till två dygn innan det används. Håller upp till 2 mån i lufttät burk svalt. Man kan kavla det och lägga som ett lock på tårtan på samma sätt som marcipan. Det stelnar i rumstemperatur och bildar ett hårt skal på tårtan. Man kan färga det och modellera med det som lera det är bara fantasin som sätter gränser. Lycka till! Mjölk-och nötfritt tårtöverdrag skrevs april 2004 |
|