Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av | Vispgrädde | |
Gäst K (Gästkonto) |
VispgräddeVad använder ni istället för vispgrädde (om man är allergisk mot mjölkprotein) till tårtor och sånt? Vispgrädde skrevs maj 2004 |
|
karin | hej! ..det finns recept på spritsbar grädde(mjökl+sojafritt)på lite olika platser i forumet. Jag brukar värma upp 1pkt oatly iMat(el. otly vaniljsås) och lägga i 2st mjuka gelatinblad. Vispa några minuter och låt stå kallt några timmar.Lycka till! /Karin Skrevs maj 2004 | |
Johanna | Tack. För det tipset, jag har bara använt sojagrädde som vispas med olja och citron och det är inte så jätte gott. Det här sätte verkar vara bättre. Skrevs maj 2004 | |
Louise M (dietist) |
Kokosgrädde som finns bland produkterna på allergimat är vispbar. Skrevs maj 2004 | |
Susanne | Hej jag använder också kokosgrädden istället, vi tycker den är jättegod, t o m morfar som inte är allergisk använder hellre kokosgrädden nu för tiden. Skrevs maj 2004 | |
| ||
Susanne | Hej! fick nyss veta att Valio ska ha kommit ut med en laktosfri vispgrädde. väntar med spänning på att den ska komma till affären här. Skrevs maj 2004 | |
linda | Tyvärr hjälper det inte med valios laktosfria grädde om man är mjölproteinallergisk. Den är lika illa som vanlig grädde. Föresten har valios laktosfria grädde kommit på ica redan! Rekomenderar som föregående istället kokosgrädde gott och bra. Jag har köpt min hos Martin Ohlssons storcash 1 liter för ca 30 kronor. Lycka till! Skrevs maj 2004 | |
Susanne | Visst vet jag att det inte hjälper med laktosfritt om man är mjölkproteinallergisk, jag bara informerade i alla fall, och så vill jag säga att den inte har kommit till Ica här i byn i alla fall, jag har frågat senast idag. Jag har inte helller möjlighet att köpa så stora förpakningar av kokosgrädden, den finns nämligen inte alls över huvudtaget i byn så jag får köpa den via internet. Även oatlys vaniljsås är god att vispa upp tycker jag. Tack för denna gången! Skrevs maj 2004 | |
Malin | Hej... Har du provat Oatlys vaniljglass? Låt den smälta en aning och använd den istället för grädde. Den är riktigt god... =o) Skrevs maj 2004 | |
| ||
Johanna | Något annat som är gott att använda är rapsys kallröda vaniljsås, och den är vit. Skrevs maj 2004 | |
åsa | Vi köper alpros grädde jätte god finns på ica är helt fri från mjölkprotein eller om den heter outley jag kommer ej ihåg?? Skrevs juni 2004 | |
Gäst K (Gästkonto) | Jag har provat Oatlys vispgrädde. Dev var god men man bör nog ha en elektrisk visp för vi lyckades aldrig få den att tjockna ordentligt... Skrevs september 2004 | |
Ann | Har precis blivit medlem, läste era inlägg om vispgrädde. Jag har använt valios laktosfria vispgrädde. Men nu har jag hört talas om en vispgrädde som säljs/används av konditorier som är HELT mjölkfri. Har någon annan hört talas om detta ?? Kan det vara kokosgrädden som har nämnts här innan ?? Är det någon som vet VAR man i så fall kan köpa den ?????????? SNÄLLA!!!!!!!!!!! Skrevs november 2004 | |
| ||
Gäst K (Gästkonto) | Jag brukar göra en typ amerikansk frosting till tårtor eller muffins som ska dekoreras med mycket frukt eller pynt - det blir riktigt gott om man vispar ordentligt! Tag då mjölkfritt margarin som fått stå och mjukna i rumstemperatur, typ 100 till 150 gram, och florsocker, jag brukar höfta med ca 3-4 dl. Vispa ordentligt med elvisp och tillsätt 1 tsk riktigt vaniljsocker, samt någon matsked vatten eller havre/rismjölk för att få önskad konsistens. Stelnar när du ställer den kallt så bred på innan du kyler! Jenny Skrevs november 2004 | |
Gro | Odense Erlet (fåes i helsekostforettninger i Norge) er en kjempefin erstattning for fløte/gradde. Den er også veldig fin og lage is/glass av også. Skrevs maj 2006 | |
Marie | Har Oatly vispgrädde, eller är det iMat som menas? Skrevs maj 2006 |