Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Höns och Ägg ››
Av | Panering och ugnspannkaka | |
Sandra Ronneteg | Panering och ugnspannkakaNågon som vet vad man kan använda istället för ägg vid panering? Går det att gör ugnspannkaka utan ägg? sandra |
|
Annons | ||
dietist | Du kan använda olja eller mjölk istället för ägg när du panerar. Paneringen fastnar inte lika bra som med ägg så därför ska livsmedlet steka färdigt på ena sidan utan att du flyttar det och när du vänder ska du ta ETT bestämt tag med stekspaden och vända så sitter paneringen kvar. Ugnspannkaka utan ägg är däremot svårare, det får nog bli tunnpannkaka eller plättar istället som går bra att göra med t ex bakpulver istället för ägg. Recept hittar du här på allergimat.com | |
Ulrika Lundberg | Jag brukar göra ugnspannkaka så här: 9 dl mjölk | |
Ida Gerdemark | Jag brukar göra öländsk lufsa typ pannkakssmet med riven pot och sidfläsk! Brukar använda no egg blir skitbra. |