Senaste inläggen
Skriv ett inlägg
Mina inlägg
Gluten och Vete
Mjölk och laktos

Panering och ugnspannkaka

Panering och ugnspannkaka

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Höns och Ägg ››
Av    Panering och ugnspannkaka
Sandra Ronneteg    

Panering och ugnspannkaka


Någon som vet vad man kan använda istället för ägg vid panering?

Går det att gör ugnspannkaka utan ägg?

sandra

Panering och ugnspannkaka 

Annons   
Louise Malmberg    
Du kan använda olja eller mjölk istället för ägg när du panerar. Paneringen fastnar inte lika bra som med ägg så därför ska livsmedlet steka färdigt på ena sidan utan att du flyttar det och när du vänder ska du ta ETT bestämt tag med stekspaden och vända så sitter paneringen kvar.
Ugnspannkaka utan ägg är däremot svårare, det får nog bli tunnpannkaka eller plättar istället som går bra att göra med t ex bakpulver istället för ägg. Recept hittar du här på allergimat.com




Ulrika Lundberg    
Jag brukar göra ugnspannkaka så här:

9 dl mjölk
7 dl vetemjöl
lite salt och ganska mycket margarin som får smälta på plåten innan man häller i smeten. Den blir helt ok, dock plattare än ugnspannkaka med ägg.



Ida Gerdemark    
Jag brukar göra öländsk lufsa typ pannkakssmet med riven pot och sidfläsk! Brukar använda no egg blir skitbra.



Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicICA Pesto Arrabiata cashew, mandel, mj&#...Louise Malmberg011 dagar
New TopicBubblis cafe öppnarAdministratör013 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2018 (19 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade