Panering och ugnspannkaka

Panering och ugnspannkaka

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Höns och Ägg ››
Av    Panering och ugnspannkaka
  Sandra    

Panering och ugnspannkaka


Någon som vet vad man kan använda istället för ägg vid panering?

Går det att gör ugnspannkaka utan ägg?

sandra

Panering och ugnspannkaka  skrevs juli 2004


Louise M (dietist)
   
Du kan använda olja eller mjölk istället för ägg när du panerar. Paneringen fastnar inte lika bra som med ägg så därför ska livsmedlet steka färdigt på ena sidan utan att du flyttar det och när du vänder ska du ta ETT bestämt tag med stekspaden och vända så sitter paneringen kvar.
Ugnspannkaka utan ägg är däremot svårare, det får nog bli tunnpannkaka eller plättar istället som går bra att göra med t ex bakpulver istället för ägg. Recept hittar du här på allergimat.com


Skrevs juli 2004

  Ulrika    
Jag brukar göra ugnspannkaka så här:

9 dl mjölk
7 dl vetemjöl
lite salt och ganska mycket margarin som får smälta på plåten innan man häller i smeten. Den blir helt ok, dock plattare än ugnspannkaka med ägg.

Skrevs augusti 2004

  Ida    
Jag brukar göra öländsk lufsa typ pannkakssmet med riven pot och sidfläsk! Brukar använda no egg blir skitbra.

Skrevs maj 2015


Johan S
   
Super bra tips. Jag ska prova panera lite spätta ikväll utan ägg. Tänkte smaksätta paneringen med curry pulver. Får se hur det går.

Skrevs april 2022

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicLågproteinmix - Finax har slutat tillverkavita_lamm811 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade