Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av | Potatisallergi | |
Johanna | PotatisallergiHej! Har precis hittat till den här sidan och tänkte höra om det är fler som har barn som är allergiska mot potatis? Min son Vilgot som är 16 månader är allergisk mot potatis, ägg & nötter. Vilgot har kunnat äta korv, men sist då han åt det så fick han en allergiska reaktion och blev alleles rödflammig i hela ansiktet och jag läste då att korv inehöll potatis!! Kände mig såklart jättedum för att jag inte kollat upp det tidigare.... Första frågan är om det finns fler livsmedel som innehåller potatis som man kanske inte tänker på? Min andra fråga är... Vad mer ämn ris, pasta och couscous kan man äta till maten, jag har helt idetorka, så det blir mycket ris och pasta här hemma. =D Hoppas på svar. |
|
Annons | ||
Åsa Caspersson | Hej Johanna! Min man och jag har valt att inte äta potatis. Den mat man oftast riskerar att råka på dold potatis i är så kallade "blandprodukter" och färdig mat. Så som korv, leverpastej, kryddor, kaviar, m.m. Det gäller att läsa innehållsförteckningen på varje produkt i början. Men det borde du vara van vid eftersom sin son har fler allergier. Potatis kan både finnas som stärkelse och som potatismjöl/flingor. /Åsa :o) | |
Johanna | Hej Åsa och tack för svaret! Vilka bra tips jag fick, tack så jättemycket för dem!! Ha det gott! =D | |
Senita Paronen | Nuddlar kan man ju även äta. finns ju risnuddlar eller glasnudlar sem dem kallas- är rätt så gott om man har det tillexempel till wok. | |
Gästkonto | men det ken ju vera stärkelsen | |
Sara Clarstedt | Ja, har också en potatisallergisk son. Han är dock dessutom allergisk mot mjölk, ägg, vete, havre, råg, korn, frukter, bär, många grönsaker och även andra rotfrukter samt tapioka. Som du redan fått tips om så finns det väldigt mycket bra produkter, även för allergiker nuförtiden. tyvärr finns potatis undagömt i mycket, passa dig för många pastasorter. Själv brukar jag göra polenta som jag efter kokning formar till bollar och ungssteker, ser då ut som potatis =) | |
Sara Sundqvist | Hej! Fick alldeles just besked att min son även han har allergi mot potatis. Dessutom mjölk, ägg, vete, råg, fisk, havre. Jag har uppmärksammat att potatisstärkelse ofta finns i blåbärssoppor, krämer och liknande. Vet ni om testet görs med rå potatis eller kokt? Och vet ni om man är allergisk emot hela potatisen, eller är det möjligt att tåla stärkelsen? Vet att vissa med veteallergi ändå tål stärkelsen...(dock inte vår son.) Många frågor, hoppas vi kan bli lite klokare tillsammans. //Sara | |
Gästkonto | Helt bovete som kokas funkar istället för bulgur. Dessutom kan man koka hirs och variera med om man inte tål potatis. Lycka till! | |
Susanne Rosén | Har ni provat hirs, ett mycket gott alternativ till ris/pasta/potatis etc. Finns även flingor att koka till gröt. Saltå kvarns produkter kan rekommenderas, eller Zwicky, men de är svårare att hitta./Susanne | |
Gästkonto | Varför inte quinoa också? Perfekt istället för bulgur i sallader :-) | |
klindberg | En vän nämnde att Quinoa är en potatisväxt, så det kanske inte går då? |