Ersättning för Kesella

Ersättning för Kesella

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    Ersättning för Kesella
  Karin    

Ersättning för Kesella


Jag ska göra en paj och i pajskalet ska det vara Kesella. Någon som har ett tips för ersättning av det?
/Karin

Ersättning för Kesella  skrevs september 2004

  Kim    
Jag har samma problem. Stöter ofta på kesella i recept som ska vara lite nyttigare och det vill man ju gärna vara, men hittar inte heller något substitut. Någon som har ett tips?

Skrevs augusti 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej.
Jag har en äggallergiker i familjen och vi byter ofta ut ägg mot kesella i bakning. kanske kan man göra tvärtom också?


Skrevs december 2008

  Catarina    
Jag använder laktosfri matyogurt istället för kesella. Har just bakat lussekatter med yogurt i och de är jättegoda.

Skrevs december 2008

  Plasma    
Ett jättebra tips är att använda Tofulines Creamy spread (sojapålägg i stil med färsk/mjukost). Gör att pajdegen håller ihop bra också! Fungerar även att ha i äggstanningen.

Skrevs mars 2011


Joakim W
   
Creme fraiche eller kvarg brukar fungera bra som ersättning för kesella. I tex lussebullar eller muffins.

Det finns varianter som är laktos eller mjölkfria.

Skrevs december 2020

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade