Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av | Ersättning för Kesella | |
Karin | Ersättning för KesellaJag ska göra en paj och i pajskalet ska det vara Kesella. Någon som har ett tips för ersättning av det? /Karin Ersättning för Kesella skrevs september 2004 |
|
Kim | Jag har samma problem. Stöter ofta på kesella i recept som ska vara lite nyttigare och det vill man ju gärna vara, men hittar inte heller något substitut. Någon som har ett tips? Skrevs augusti 2008 | |
Gäst K (Gästkonto) | Hej. Jag har en äggallergiker i familjen och vi byter ofta ut ägg mot kesella i bakning. kanske kan man göra tvärtom också? Skrevs december 2008 | |
Catarina | Jag använder laktosfri matyogurt istället för kesella. Har just bakat lussekatter med yogurt i och de är jättegoda. Skrevs december 2008 | |
Plasma | Ett jättebra tips är att använda Tofulines Creamy spread (sojapålägg i stil med färsk/mjukost). Gör att pajdegen håller ihop bra också! Fungerar även att ha i äggstanningen. Skrevs mars 2011 | |
| ||
Joakim W |
Creme fraiche eller kvarg brukar fungera bra som ersättning för kesella. I tex lussebullar eller muffins. Det finns varianter som är laktos eller mjölkfria. Skrevs december 2020 |